(tavasz)
A kép túlexponált.
Túl korán jött a tavasz:
a fétis-láz-divat.
Az ablakszárnyak maguktól kinyíltak,
mint hangya szárnyain át
Uranosz szíve.
Még felkészülni sem tudtál
a szemérmetlen változásra:
a mellkasodhoz közel
felébredt egy katicabogár.
Pukkannak az adrenalin-bombák,
repedeznek a tojások:
kikelnek a százkarú óriások,
zöld hormonjaikat vadul
dobálják a fák.
A fények csillóikkal ráznak.
A napszemüveg hazudott:
a tavasz fény-ellenződ mögé is bejutott.
Egyetlen izomként mozdul a táj,
a föld löttyenése csak pótcselekvés:
két megfeszülés közt ernyedés.
Kedvesed cseresznyeszirommal vár,
erdei ösvényen tér eléd,
hogy megpihenhess a forrásnál:
öle szélárnyékot von föléd.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-14 20:39:24
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-14 20:39:24