Hol
Ott lencsébe fortyogott az akaratom.
Föld alatt a féltés ideje.
Anyám! Sokáig vigyáztad a napot,
mikor is ébredjek fel, a horizontodon.
Szülő szék ács jelét véste az égre.
Galamboddá meséltél, és én ittam.
Vigyáztad, magmává teljenek éveim,
és öregbítsem a kitörések milliárdjait,
családfám összes leveleit felköltve.
Már nincs figyelem, nincs irgalom,
ölnyi alom sem, a fekhelyhez,
a keresztem tövében,
ha engem egyáltalán leszednek.
Tiszta keresztvíz sincs.
A világ tényleg megzavarodott.
A lencséből kifröccsent az akaratom.
Kiürült a lét végén fityegő bugyor.
Anyám! Már csak nézhetem, merre
futott kénsárga krákogásom
a fél világról, ahová vonaglott álmában
féltésed, ha egyedül maradt,
velem, … mint most.
Üres helyem is kidobta megásott sírom,
fejfám lopták csillagos fekete éjszakák.
Fejem hova hajtjátok majd lent?
Az út szélén mégse hagyjatok, majd,
ha már címe sem lesz a mesémnek.
(2009.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-24 10:01:46
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-24 10:01:46