Monstrum
[most már]
most már tökéletes és álmatlan,
nyitott mellkassal a puhán
csukódó ajtók árnyékában
undorral figyeli saját nedveit,
hiszen közel
a mindent tudás iszonyata, s a tér,
ahol a hirtelen melegben a sámán is
feladja testét: ezt a valamikor
álmok szövetén lassan átütő
monstrumot.
[most felismerhetetlenül]
most felismerhetetlenül más
mint üvegcsillagok koccanása
a mélykék egekben, mert először
csak félve érkezik, de aztán,
ahogy a pulzáló fűben ülsz egyedül,
dőltében fény-
aurádat is beszakíthatja,
akár a könnyek.
[már süllyed]
már süllyed lassan mint otthagyott
cselló fájában a hangok ballasztja,
és szavak keletkeznek aztán elrejteni
tébolyod, önkívületed ólom-vázát, mert papír-
dárdákkal lassan hűlő helyét már
hiába véded: amiben lehet
elmerül. mint az
az örökkévalóság óta feléd hulló jégmadár
csukhatatlan
szemeid mögött.
[tökéletes]
tökéletes, akár sóhajtásokon az álmok
összefüggő intarziája,
a lobogásban a behatárolhatatlan:
valami idegen immanens
lüktetése, ahogy az üvegszerű
szervek meteorjain lassan áttetszik
az árnyék amíg a test
visszafele indul
a dérverte mezőkön.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.