Õszi szösszenet
Novemberre a táj képén
őszbe rándul minden arcizom,
villámok cikáznak szemén,
fáradt teste meg-meginog,
homlokáról hűs veríték
mossa egybe a leveleket,
talpad alatt mállanak szét,
mint szivárványos benzincseppek,
néha kósza mosolysugár
gyújtja lángra a faágakat,
vöröslik millió pogány
csipkebokor a ráncokban.
Novemberre a táj képén
őszbe rándul minden arcizom,
nevet, sír, pirul őszintén,
majd búcsúzóul ránk grimaszol.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.