Hõség
I.
Keselyű-égre békanyál freccsen,
Szerecsen felhőkön rojtosodik a szél.
Perdül a könnycsepp a nyár derekán,
S a hold már késő délután megoldja saruját.
Gyümölcsfákon aszaltra érett harangnyelvek
Kongatják korai vacsorák áhítatát.
II.
Kevés a teljességhez a test tökéletessége,
Hibátlanra formált alakban torzó a lélek.
Koldustarisznyában lapul a szépség.
Kenyéren és avas szalonnán él újra,
Míg jövendölt ideje elérkezik
III.
Nézd meg, és ítéld meg magad. Godot-ra várunk,
Miközben lázasan keressük a kulcsokat,
S csak hallgatunk egyre, míg távolodni látszik
Mi közel volt egykor: a „bárányos ég”
Vállunkon túl tovafoszlik, mint Veronika
Kendője az évezredek porában.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.