Apró gyerekként rettegek
Apró gyerekként rettegek
Apró gyerekként rettegek, hogy az új napok
reményeim kis parcelláját felássák, s nem
engedik az ősi bujaságot, álmaim rengetegét
rejtett gyökereiből árnyas erdővé növekedni.
Hiába tudom, hogy a névtelen nagy erő
szülte a lelkem, nincs miért tülekednem, nevet
szorítani magamnak a zsúfolt jelenben, várni
a fényképes igazolványt, érkezik, ez itt a földi
örökös tagság, mégis remélem az időt, mikortól a
jellegtelen szürkeség ellen beoltó álomremény
vikszolja már fényesre a reggelt, mert a levélre,
a postabélyegző alá, végre ezt írták:
Vargha Magdolna, Sóskút, Magyarország,
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.