Árnyékvilágom
végig vagyok folyva, padlón,
asztalon, hokedlin, ajtón,
gyepen, aszfalton,
mindenhol
mindent leképezek
belepek mindent,
hullámzok,
a domborzat, … majmolok
árnyéktól árnyékig, borzong a fény
nehogy eltűnjek,
dilemma, most rám lépjen vagy sem,
a múltkor is fölém állt, …
felém fordult
és hipp-hopp eltűntem
csak lopakodik felém,
egyre erősödök,
növök, növök, tessék, az óriásrém
éles kontúrt vágok, … ne tovább
előle bujkálok,
csak érez, meg soha nem lát,
csak remegjen,
neki titok, hiedelemvilág
buta kukkolós,
néha azt hiszi, én, az a valami fél
ugrál, ugrál, mindig ellenkező irányba,
mi a baja
rájöttem,
a saját árnyékomtól sem félek,
az árnyék árnyéka,
röhej, még hogy …
sötét szellemem kísértene, … engem,
… na ne, ki az, válaszolj…
rögtön magam alá …
lapulok
na, elég, felhullámzok a falra,
leleplezem magam,
fény, fény, most kukkolj, … taps,
... sziluettem emléketek
(2008.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.