Két nõvel
Két nővel sétálok az utcán.
Hárman egyszerre lépünk.
Egyik nevet, másiknak sírásra görbül.
Kart karba öltve átvágunk utcákon,
a Barbakánnál balra el.
Egy parkban ülünk órákon át.
Fejünkre koppintanak a gesztenyefák.
A szipogóssal étterembe járok.
Szerelmének titkos zálogát,
sülkrumpli-illatot tűzök gomblyukamba.
Induláskor a sörhabot sálként
nyakam köré tekerem.
A másikkal néha moziba.
Lopva figyelem szájszegletében
az anyajegyet,
hűsége egyetlen bizonyítékát.
Tudja ezt. De rám se ránt.
Gurgulázó nevetésétől
nem hallom a szinkront.
Este mellém fekszenek.
Szívük egy ütemben veri
mellkasukat, a tumbadorát.
Tüdejük tágul, ernyed,
ahogy testükből szökik a vágy.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kortárs, 2004/11