Útvesztõk
Úgy formálódik agyamban
a lötykölődő értelem
mint félelmem kútjaiban
a sétáló jelen
most a szemétdombon
üldögélő képzelet
játszik labdajátékot velem
látásom mélyeiben
világom idomait érlelem
de hát miért vagyunk itt
és miért hogy ránk zárt
ajtókon dörömbölünk egyre
hogy törekszünk akarunk
és mégsem leszünk jók
egy apró méla kegyre
hogy utazunk megismerünk
és mégsem jutunk fel a hegyre
s bárhogyan is okoskodunk
mindig csak kettő jön az egyre
ti megizlelitek a kiomló
élet hangárjait
én meg vad őrültként
hajszolom magam
üres mezőkben
lelkem árnyait kergetem
és nem létező
fehér-sálas önmagam
szép vagyok így
és szép a táj is
műszereimet felveszem
és kis kvantumokban távoli
képzettömbökben mérem
kupacba gereblyézett
kipreparélt énem
és távolról vakít szelektáló agyam
úgy tűnik itthon vagyok
talán tényleg én vagyok itt
valóban én magam
tétova szavakkal körbejárom
s elhaló hangfoszlányokban
utolsó kiégett elhasznált
és soha meg nem érkező
önmagamat várom
azt kit előbb vagy utóbb
elő kell ásnom
ki elzárt bolondos terekben
kötéltáncot lejt
és leizzadt mondatokat rámol.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.