A Holdfény és a Bogár
Leszúrta ezüst ollóját a holdfény
Mint sétapálca, keményen koppanva
Nézem, miként lesz belőle rivaldafény
Széles, kékes sajtoszloppá olvadva
Közepén, mint ősi napszimbólum
Közepén apró pöttyként feltűnik a sztár
Egy topázként fénylő, fekete bogár.
Meglepi őt is a rivaldafény, s a közönség
Nem számított ekkora szenzációra
Megtorpan, s vár: mit kezdjen a nagy lehetőséggel?
Ilyen csak egyszer adódik az ember életében
Kár lenne veszni hagyni; s mégis mit tegyen?
Ahogy a fényoszlop halkan tovasuhan
A bogár egyre gondolkozik; s miközben
A szoba sötétségbe zuhan, egy öreg bogár
Még robogva a fénycsóva nyomába iramodik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.