Japáni kõkert
Japáni kőkert...
Japáni kőkert, az élet a halottban.
Szürke s fehér kövek, méla szigor.
Kavicstengerben gereblyehullámok,
ennyi az élet itt, s mégis szép.
Kőszigeten kőerdő, kőmező,
kőtengeren kőhullám, kőredő,
kőhullám kőtaréja törik szét a parton,
de hangtalan; csak áll.
Az örökkévaló, lassú, kúszó életté válik itt a halál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -