megint
életünk csörgedez halkan:
felkelés, mosdás, a reggeli kávé,
rohanás az utcazajban,
kalauz figyelme, mint porkolábé,
büdös szék, szűk íróasztal,
feladatok, minthogyha volna másé,
acsarkodás, kenyércsata,
délben a leves megint karalábé,
újra robot, futás haza,
leckeírás, vacsora, mese, alvás,
eszmecsere, sör, foci, sör...
aztán jön a hír...
de egy hete még...
a szoba kiürül...
... újra megtelik.
elindulnak közelebb a dolgok.
az ablakon át szikráznak a fények.
onnan nem is olyan messze...
reggel a víz, bosszant, hogy jólesik.
(T. T. emlékére, 2004)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.