DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2841 szerző 38658 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Németh Bálint
  Extrasystole
Új maradandokkok

Tóth Gabriella: gyász
Tóth Gabriella: körök
Tóth Gabriella: bohócságok stb.
Tóth Gabriella: én így
Filip Tamás: Akiket szerettem
Vasi Ferenc Zoltán: Az életerő misztériuma
Vasi Ferenc Zoltán: Az égi ménes alászáll
Vasi Ferenc Zoltán: Amikor
Egry Artúr: Portugál gálya
Valyon László: " Az ünnepnap azért kápráztat el.."
FRISS FÓRUMOK

Karaffa Gyula 42 perce
Pálóczi Antal 2 órája
Tóth Gabriella 4 órája
Bátai Tibor 11 órája
Filip Tamás 1 napja
Kiss-Teleki Rita 1 napja
DOKK_FAQ 2 napja
Gyors & Gyilkos 2 napja
Bájer Máté 3 napja
Szücsi Csaba 4 napja
Vasi Ferenc Zoltán 5 napja
Dezső Márton 5 napja
Vezsenyi Ildikó 6 napja
Ötvös Németh Edit 12 napja
Pataki Lili 14 napja
Egry Artúr 15 napja
Gyurcsi - Zalán György 20 napja
Kiss-Péterffy Márta 20 napja
Sági Ferenc Dénes 20 napja
Vadas Tibor 20 napja
FRISS NAPLÓK

 Tiszta víz II. 47 perce
Polgári perem peremtörténete 1 órája
- haikukutyin - 3 órája
PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN 12 órája
Bátai Tibor 13 órája
Hetedíziglen 21 órája
A vádlottak padján 1 napja
az univerzum szélén 1 napja
A fény nem publikus 1 napja
Minimal Planet 2 napja
Játék backstage 2 napja
Szuszogó szavak 2 napja
Zúzmara 3 napja
Gyurcsi 3 napja
ELKÉPZELHETŐ 4 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: politikai szövegkörnyezet
Legutóbbi olvasó: 2024-02-20 07:26 Összes olvasás: 19383

Korábbi hozzászólások:  
176. [tulajdonos]: Ady és az ő Magyarországa2015-12-18 23:47
http://librarius.hu/2015/12/06/heti-ady-ez-magyarorszag-volt-de-elsikkasztottak/

Heti Ady: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…


Ady Endre (Érmindszent, 1877. november 22.–Budapest, Terézváros, 1919.január 27.) nem csak szépíróként alkotott maradandót. A magyar sajtó történetébe is örökre beírta a nevét. Páratlan éleslátása több mint egy évszázad távlatából még lenyűgözőbb, mint a maga korában lehetett. Amellett, hogy publicistaként naprakészen, tényszerűen dokumentálta az eseményeket, a legapróbb részletektől kezdve az általánosan levonható tanulságokig mindent észrevett. Száz évre előre.

Nincs olyan mai társadalmi, közéleti jelenség, amelyről ne találnánk leírást, elemzést Ady tollából. Ezért, okulásképpen indítottuk el Heti Ady rovatunkat.

TÓTH BENŐÉK

Tóth Benőék rendesen pénztárnokok szoktak lenni, s a gondjukra bízott közpénzt többnyire elsikkasztják.

Dicsekvésnek ne lássék:

az egész világon nincs annyi sikkasztó, mint ebben az ezeréves, szép magyar hazában.
Nem is város, amelyiknek nincs meg a maga külön sikkasztója, s már nem messze van az az idő, mikor a jövő Kriványjáért hét magyar város fog versenyezni.

Szóval az álladalmi és társadalmi élet egyik mezején sem értünk el olyan gyönyörű rekordot, mint a sikkasztás terén.

Örök hála legyen ezért a haladásért a Tisza-rendszernek, a kortes főispánoknak,

a gyönyörű magyar ‘közéleti erkölcstan’-nak,
no meg – Tóth Benőéknek is.

Tóth Benőék, mikor elverik a saját pénzüket, s így financiális vizsgát tesznek, rendesen pénz­tárnoki állást kapnak. Megyénél, városnál, községnél, árvaszéknél, nyugdíjalapnál, egyszóval valahol.

Itt aztán kezükbe kerül mindennemű pénzkezelés, s amennyiben nálunk megvan az a kedélyes szokás is, hogy választások alkalmával vesztegetni szoktak, kezükbe kerül a hivatalos jelöltek megválasztására küldött, bizonytalan eredetű, de tekintélyes összegek kezelése is.

Tóth Benőék ebből a pénzből szabadon garázdálkodnak. A főispán urak gavallérosan ejtik meg az elszámolást. Tóth Benőék szépen zárhatják le üzleti könyveiket.

Mikor aztán a választások elmúlnak, s valamelyik kegyelmes úr zöld fiát sikerült mandátumhoz juttatni, a pénztárnok urak filozofálni kezdenek. A Wertheim-szekrény mellett erre is ráér az ember.

A pénztárnok úr filozofál. Hogy is jutottam én pénzhez? Én a főispántól kaptam, a főispán a kegyelmes miniszter uraktól, a miniszter urak pedig – valahonnan. Bizony-bizony ez nem valami tisztességes pénz. Túl is adok rajta hamar. Ámbár a főispán úr gavallér ember,

a miniszter urak pláne nem is lehetnek mások, mint becsületes emberek, én szintén becsületes ember vagyok ebben a feltétlenül illusztris társaságban. Különben is azért van a pénz, hogy elköltse az ember…
Így filozofál a pénztárnok úr, s ettől a filozófiától egypár lépés van a sikkasztásig.

Ez is megtörténik felsőbb protektorátus mellett.

Nem azt akarjuk ezzel mondani, hogy a főispán uraknak részük van ebben a manipulációban. De hogy tudjon a főispán szigorú felügyeletet gyakorolni a felett az ember felett, kivel olyan nem nagyon erkölcsös konnekszusban állott?

A sikkasztásokat nem Tóth Benőék csinálták. Csinálta azt az a rendszer, melynek vezetőit leverték, de hívei még régi helyükön maradtak.

Tóth Benőék száma még mindig szaporodni fog. Az új rendszerben benne vannak még a régi emberek. S folyik a munka szépen, az Egyesült Államokban nemsokára egy népes gyarmat fog alakulni: a magyar sikkasztók gyarmata…
Pusztuljon a régi rendszer minden szégyenköve! Tűnjék el kortes bandájával, vicinálistáival, strébereivel, főispánjaival, Tóth Benőivel együtt!

Mert így valóban úgy lesz, hogy a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…

Debreczen 1899. május 17.

175. [tulajdonos]: a fohász2015-12-15 14:10
Szeretnénk, ha KövérLászlóink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogyha odahaza olvasgatnák köteteinket, majd nő- és férfiszerető családtagjaiknak hangosan szavalnák verseinket; azonban soha, de soha nem jutna eszükbe fellépni a politika ugyan sokat bíró, ám előbb-utóbb a rá pakolt súlyoktól mindenképp elbillenő, végtelenül csúszós színpadára.

Szeretnénk, ha KövérLászlóink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy tisztességgel elszámoljanak, s pártérdekből összmagyar adóforintokat ne használjanak részmagyar célok elérésére.

Szeretnénk, ha KövérLászlóink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy ne mondvacsinált, hanem valóban működő programokkal hozzák haza a másként gondolkodó távozottjainkat, s ha ehhez saját távozásuk volna szükséges, ezt önként tennék meg.

Szeretnénk, ha KövérLászlóink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy országunk kormányzásának terhét magukra véve azt ne pusztán jövedelmező hivatalnak, hanem felelősségteljes szolgálati helynek tekintsék, s érvrendszerüket ne ködösítésre, hanem valódi problémák valódi megoldási javaslatainak megalkotására használnák.

Szeretnénk, ha KövérLászlóink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy kéretlenül nem döntenek helyettünk arról, mit tartunk az önmegvalósítás legmagasabb minőségének.

Györe Gabriella költő, irodalomtörténész, műfordító

174. [tulajdonos]: Györe Gabriella fohásza2015-12-15 14:06
http://444.hu/2015/12/15/koltono-uzent-kover-laszlonak-szeretnenk-ha-hangosan-szavalnak-verseinket


com:


Kövérnek két dolgot kellene megértenie:

1. Senkinek nem feladata a szülés. A nőknek sem. Kiváltság, hogy ők szülhetnek, tudnak szülni. És nagyon nagy felelősség. Már eldönteni is nagy felelősség, hogy szülnek-e gyereket a saját körülményeikbe, ebbe a hazába.

2. A politika, jelenleg leginkább a fidesz felelőssége, hogy a gyerek ne csak gondteher legyen, amit sokan nem mernek vállalni, hanem önmegvalósítás, élmény, kihívás, kaland, bármi, csak ne elsősorban gond és teher. Kövéréken múlik, hogy olyan legyen az ország, ahol szívesen vállalják a családok, mert lehet vállalni, hogy boldog utódnemzedéket adnak a hazának.

173. [tulajdonos]: fideszkongresszus2015-12-14 00:21
http://444.hu/2015/12/13/5-dolog-amit-megtanultunk-a-fidesz-kongresszusbol

1. Orbán és a Fidesz ismét erejük teljében vannak

Ez pedig akkor igazán szembetűnő, ha azzal hasonlítjuk össze, mi volt a helyzet tavaly ilyenkor. Ha a naptár alapján úgy jött volna ki (kongresszus kétévente van), hogy 2014 végén tartják ezt az eseményt, akkor egy népszerűségét rohamosan veszítő politikai alakulat gyűlt volna össze egy erősen megkopott varázsú vezetővel. De nem ez történt.

Orbán és a Fidesz módszere az volt, hogy nagyjából belátták, nincs értelme vitatkozni azzal a saját szavazóik számára is nyilvánvalóvá vált (és sok szavazót elkedvetlenítő) ténnyel, hogy az ország vezetése körül sokan megmagyarázhatatlanul meggazdagodtak. Nem a lényegében teljesen elveszített polgári identitás visszaszerzésért kezdtek el harcolni. Nem kezdtek el védekezni, egyszerűen támadni kezdtek egy másik, bizonyos szempontból nagyobb pályán. És ez nagyon bejött, amit a közvélemény-kutatási adatok is mutatnak. Orbán pedig úgy állhatott ki vasárnap a színpadra, és jelentkezhetett be 2018-as kormányfő-jelöltnek, hogy ezt a pozícióját a táboron belül, de igazán azon kívül sem vitatják. A problémák persze egyáltalán nem múltak el, az pedig már más kérdés, hogy mi volt ennek az ára. De azt egyértelműen sikerült elérni, hogy ne ez legyen a téma.

2. Elsúlytalanodott a Fidesz elnöksége

Az egész rendezvény egyik legmeghökkentőbb pillanata volt, amikor Orbán a beszéde végeztével maga mellé hívta az elnökség tagjait néhány közös fotó erejéig. Hirtelen egy képen láthatóvá vált, néhány év alatt mennyire kicserélődött a párt vezetése.
Eddig Lázár János, Kósa Lajos, Pelczné Gáll Ildikó és Pokorni Zoltán voltak az alelnökök. Lázárnak azért kellett távoznia, mert az előző kongresszus óta miniszter lett, és a fideszes szokásjog szerint így nem tölthet be alelnöki posztot. Pokorni Zoltán kiszorult az országos politikából, Kósa Lajos Rogán Antal miniszteri kinevezésével átvette a frakció vezetését.
Az igazán meglepő az újak névsora. Németh Szilárd vagy Gulyás Gergely csak néhány éve számít ismertnek a Fidesz környékén, és az elmúlt két évben sokat szerepeltek ugyan, informális befolyásuk nem túl jelentős a pártban. Ugyanez igaz a posztját megőrző Pelczné Gáll Ildikóra. Egyedül Kubatov Gábor mandátuma nem váratlan. Ő pártigazgatóként régóta fontos fogaskereke a Fidesznek, és szervezeti kérdésekben fő illetékesnek számít. Azért is kaphatott helyet az elnökségben, mert a 2018-as kampányban sok feladata lesz a mozgósításban.
Orbán nem szívesen keveri a pártbéli és kormányzati funkciókat - kivéve ha magáról van szó. Miniszterelnökként az ehhez hasonló párhuzamosságokat felszámolta az önkormányzatokban is, amikor tavaly megtiltotta, hogy polgármesterek egyszerre országgyűlési képviselők is legyenek. Mindenesetre feltűnő, hogy politikailag ilyen súlytalanként ismert emberekkel töltötte fel az elnökséget, ahol két választás között érdemi döntések nem születnek. Hivatalosan ez a testület irányítja a mindenkori kampányt, ami most arra utal, hogy Orbán kézi vezérléssel tervezi végigvinni a 2018-ra való felkészülést is (igaz, 2017 őszén elvileg lesz még egy tisztújítás).

3. Orbán hosszú időre helyrerakta a Lázár-ügyet

Lázár János még a csütörtöki kormányinfós tájékoztatón is célozgatott arra, hogy nem lesz feltétlenül baráti hangulat a kongresszuson, és úgy tűnt, odamondós beszédre készül. Ebből aztán csak finom kiszólásokra futotta. A "polgári erkölcsök" felemlegetése valószínűleg Habony Árpádnak és köreinek szólt, de ezen túl csak annyiban kritizálta a Fideszt, hogy egyre inkább a kapcsolatok számítanak a pártban, és nem a teljesítmény - ideje lenne hát nyitni a "vidéki fiatalok" felé. Hatalmi ambícióira nem tett utalást.
Orbán viszont, ha nem is név szerint, de két ponton is üzent Lázárnak. Közvetetten akkor, amikor jelezte, hogy 2018-ban is ő lesz a párt miniszterelnök-jelöltje, és kész akár 2022-ig kitölteni egy esetleges következő mandátumot is. Többeket meglepett Orbán bejelentkezése a miniszterelnöki jelöltségre, mert ezt a szimpatizánsok evidenciaként kezelik. De ez fontos jelzés volt az ambíciózus fideszesek felé is, hogy egyelőre nem jött el az ő idejük. Főként, hogy a deklaráció után Orbán félreérthetetlenül célzott az elmúlt időben gyakran fickándozó Lázárnak:

"(...) szép dolog a vagányság, szép dolog az átütő tehetség, a lendület és a fiatalos fickándozás is, de ha közösségünk érdekéről, becsületéről, erejéről és cselekvőképességéről van szó, akkor senki se léphet át egy bizonyos határt"

Lázár korábban több ponton is kóstolgatta Orbánt. Szólt neki, hogy kicsit sok feladatot kap tőle az energiapolitikában. Aztán jelezte Mészáros Lőrincnek, Orbán legközelebbi földijének, hogy neki is illik elszámolnia vagyonával. És Lázár szerint az sem túl jó ötlet a miniszterelnöktől, hogy vagonszámra önti a közpénzt a profi fociba. Később belengette lemondását arra az esetre, ha Orbán a Miniszterelnökségen ad posztot Rogán Antalnak.
A vs.hu azt írja, hogy Lázár már meg sem várta a miniszterelnök beszédét, hanem saját felszólalása után gyakorlatilag azonnal elhagyta a Hungexpót.

4. Továbbra sincs kritika és verseny a Fideszben

Oké, előbbi alól van kivétel. Egyrészt a párt öregedését és utánpótlási problémáit ketten is felvetették, Lázár János és Kövér László, utóbbi nagyon érzékletesen a “nyugdíjasklubok hálózatává válás” veszélyéről beszélt. Másrészt Lázár János a már említett óvatos belső kritikájával a polgári erkölcsök hanyatlását pedzegette. Előbbi esetben viszont inkább egyszerű gyakorlati, hatalomtechnikai kérdésről, utóbbi esetben pedig inkább személyes politikai harcokról van (nem beszélve a szintén vitatható polgári erkölcsökről.)
Ezt leszámítva viszont különböző vélemények és elképzelések ütközése, versenyeztetése, vagy egyáltalán megjelenése helyett a kongresszus egy szanaszét brandingelt nagyvállalati állománygyűlésre hasonlított, ahol a beszédek döntő többsége olyan pontosan követte a központi narratívát, hogy a legtöbbször fel sem tűnt volna, ha valamelyik szöveget egy másik szereplő mondja el. Ez persze nem újdonság a Fidesz-kongresszusok történetében (legutóbb Fónagy János vallott emlékezetesen arról, hogy ő nem a versenyben, hanem a kipróbált emberekben hisz), de most az ellentmondás azért volt még feltűnőbb, mert ezek a beszédek sokszor a sokszínűségről, a szellemi frissességről, a vélemények szabadságáról szóltak (szemben az állítólagos európai véleménydiktatúrával). Majd mindenki elment szavazni a szavazólapokkal, ahol szigorúan csak annyi név van a posztokra, ahányat megválasztanak.
Igaz, van ennek politikai realitása is. Egyrészt nem úgy működik a politika, hogy minden problémát nyilvánosan kell megbeszélni, másrészt még konkrét rossz példa is lebeghet a Fidesz szeme előtt: a baloldal komolyanvehetőségének semmiképp sem tett jót a nyilvános civakodás.

5. Ha a Fideszen kívülről buktatnak meg, nem buksz meg. Ha belülről, akkor vagy bajban

Érkezéskor Orbán Viktoron kívül egyetlen ember kapott tapsot: Schmitt Pál. Azt persze eddig is tudtuk, hogy a fideszes narratíva szerint Schmitt soha nem volt igazán bukott ember, csak egy adott pillanatban egyszerűen praktikusabb volt nyilvánosan elengedni, de a kezét azóta is fogják. Most pedig már beszédet is mondhatott a kongresszuson. Volt persze ennek apropója, a budapesti olimpiai tervről beszélt, de a lényeg mégsem ez volt, hanem annak ismételt demonstrálása, hogy ebben a rendszerben külső ok miatt nagyon nehéz igazán megbukni. (Orbán név szerint említette Farkas Flóriánt is, amikor a Fideszen belüli sokféleségről beszélt, ami szintén erős kiállás.)
Kontrasztnak ott volt Hende Csaba, aki nem azért bukott meg honvédelmi miniszterként, mert nyilvánosan probléma lett volna vele, hanem mert nem Orbán Viktor politikai ambícióinak megfelelő tempóban építette a kerítést a határra. Hol volt most ő? Szomorúan majszolta a szendvicset a hátsó sorok egyikében, fizikailag és politikailag is messze azoktól, akik valóban számítanak. Az üzenet elég világos. Ha neadjisten megbuknál külső ok miatt, megvédenek. Ha viszont Orbán Viktornak nem tetszel, onnan nehéz lesz visszajönni.

172. [tulajdonos]: ehh!2015-12-06 15:52
http://444.hu/2015/12/05/ipsos-magyarorszag-nem-akarja-a-vasarnapi-zarva-tartast

com:

Figyelem, ahogy tépjük magunkat és egymást, és figyelem a kormány háttérembereinek reakcióit. Az esetek többségében olyan érzésem van, hogy a kormányzat remekül kidolgozott politikai stratégiával szivatt bennünket folyamatosan. Megcsinálta a "vasárnapi boltbezárást", látszólag sok értelme nincs, de jó nagyokat lehet vitatkozni rajta, és dühöngeni, és ezalatt olyan egetverő pimaszságokat is törvényesíthetnek, mint a földárverések és az eheti

http://444.hu/2015/12/01/a-kormany-megpuccsolta-a-parlamentet-majd-elfogadott-egy-jogszabalyt-arrol-hogy-tiborcz-istvan-es-a-miniszterek-szulei-es-gyerekei-is-indulhassanak-kozbeszerzeseken
***

http://444.hu/2015/12/01/januartol-nem-lehet-vagyonosodasi-vagyonosodasi-vizsgalatot-kezdemenyezni-olyan-ellen-aki-ezt-nem-akarja

amik után egy egészsége önvédelmi reflexű országban már komoly tiltakozó megmozdulások hömpölyögnének, és nem győzne a kormányzat bűnbakokat kreálni, és leváltani jó párat a tanácsadókból, főtisztviselőkből (akár miniszterekből is). De nem. Nálunk ez most hirtelen újra slágertéma lett, és a kormányerők is gerjesztik (Kósa megnyilatkozás), aztán még az is lehet, hogy visszakoznak ez ügyben, és lesz újra vasárnapi nyitvatartás, és a nép csókdossa a miniszteriális nagyságosok kezét a kegyért, és beszóól a libsibolsibalsifasztudjakiknek, hogy lám-lám, mégiscsak van belátás a kormányunkban, és a libsibolsibalsifasztudjakik is azt hiszik majd, hogy a pampogásukkal meghátráltatták a hatalmat. Ehh!

Egy libsibolsibalsifasztudjaki, aki már belefáradt a hosszabb távon agyatlan szopatásba

sk

171. [tulajdonos]: vicc2015-11-10 00:10


http://444.hu/2015/11/09/olyan-pofatlanul-dragan-epult-unios-tamogatasbol-jatszoter-szegeden-hogy-kenytelenek-visszakerni-a-penzt

com:

komolyan nem értem hogy miért nem basszák már végre jól pofán ezeket Brüsszelből? miért tűri az EU hogy pofátlanul lopják a pénzét pont azok akik folyamatosan ellene uszítanak, a szétverésére törekszenek?

***
Mi ebben az újdonság. Hisz minden projekt így készül, legyen az útépítés, kazánház, vasút, bármi. Legalább háromnegyedét ellopják. Az meg hogy eltűnik az építő cég, szintén nem újság, ezt csinálták már anno a defend secutityvel. 2002-ig az is mindent nyert a tisztakezű Földi Lászlóval, majd hirtelen eladták két harkovi hajléktalannak. A módszer ismerős.

***
Az ilyen lenyúlások hallatán ökölbe szorul a gyomrom. Itt valami végérvényesen elromlott

***
Minden politikus és közeli lop ahol csak tud ez egy probléma, de a másik igazán nagy probléma, h ezek a tehetségtelen "vállalkozók" képtelenek egy forintot is visszaforgatni a gazdaságba, majd lopunk még 100milliót, ha az előző 100 elfogyott kocsira, utazásra, ékszerre, szórakozásra, ahelyett h beruházna belőle, teremtene pár munka helyet, tényleges tevékenységet végezne

***
Onnan is látszik, hogy nem az emberek véleményét nézik, hogy kb mindenkinek a korrupcióból van elege, mégis ezzel foglalkoznak a legkevesebbet, Nyilván tudom miért, de még nagyon látszat intézkedéseket se hoznak. ha valaki lebukik. kivizsgálja saját magát, és lám kiderül, hogy nem lopott.

***
De nem teszik, mert ők lopják ki a rendszerből a legtöbbet. Láttad hogy Simicska bácsi néminemű lelkiismeretet próbált gyakorolni (évtizedek múltán első alkalommal) és mi lett vele.

Ezek a csicska titánosok lenyúltak a projektből ellopható kb. 210 milkából tízet-tizenötöt (maximum húszat) a többi elszivárgott felül a beszállítóknak, számlaadóknak, pályázatosoknak, stb. És ez piti apró.

Mészáros Lőrinc minden évben milliárdokat vesz ki saját részre az M&M-ből, és hidd el ő sem a nagyját fölözi le az egésznek. Évente ha nem folyik el ilyen módon a kormányzati holdudvaron belül legalább 3000-3250 milliárd Forint, akkor egy lyukas garas sem...

***
'„Ez a beruházás pozitív példája az önkormányzat és a magántőke együttműködésének, hiszen egybevág a kormány szándékával...'

Ahogy mondják. Így lesz az önkormányzati pénzből tisztára mosott magántőke. Á lá maffia.

***
túl kevés pénzt loptak... itthon ilyen kis téttel tuti a bukás!

***
Hogy mondják ukránul, hogy Kaya Ibrahim?

Nincs új a nap alatt.

***
Komolyan, ahogy nézem, soha nem fog kikerülni ez az ország a mocsábrból, nincs az a szintű politikai tisztogatás, ami ide élhető országot varázsolni, oldaltól párttól függetlenül.

***
Legelőbb a népnek, mindannyiunknak kell fejben megváltoznia, aztán pedig szorosan azok nyakára lépnie, akik kezükbe kívánják venni az ország irányítását.

***
A Holdig kéne felrúgdosni ezeket már! Hol az anyukájában van kedves főügyész úr?

***
Na, ez volt egy darab. Még csak nem is a legnagyobb. Mostanra elég példa van, hogy teljes indukcióval bizonyíthassuk 1, n és n+1 esetre, hogy az EU pénzét a fideszesek egyszerűen ellopják. Ami ellenpélda, az csak nem lett elég alaposan átvizsgálva.

***
a lehúzás már hungarikum?
bőven elférne a listán. remek kis hagyomány. lehúzzuk az EU-t, az adófizetőket, a megrendelőinket, a dolgozóinkat, a főnökeinket, a kuncsaftjainkat, a haverjainkat, a családunkat...
persze csak úgy teljes az élmény, ha ezután rázzuk is a rongyot (autó, ruha, étterem, ház, ami tetszik), hogy lássák a többiek, hogy mi milyen sikeres üzletemberek vagyunk.
ez megy kicsiben, miért menne más nagyban?

***
nem lehetne kölcsönkapni, csak egy, csak egyetlen évre, a román főügyészasszonyt?

170. [tulajdonos]: országrablás2015-10-26 23:35
http://444.hu/2015/10/26/a-fidesz-szerint-az-ellenzek-nem-ertette-meg-a-gazdatarsadalom-uzenetetcom:

Nincs ám kettős mérce:

"Jövőre forrásadó terhelné az erdőn, mezőn begyűjtött gombát, csigát, gyógy- és fűszernövényt.    "

S, aki nem fizet,
annak majd a tekintetes, giga-nemzeti földesúr (oligarcha), levágatja a kezét???

Szóval,
nem a vérnarancsos nemzeti cocializmust, hanem
a sötét középkort építi a kis putyin-alijev-erdogan pincsi?

***
Azért az érdekelne, hogy a FIDESZ szerint a "gazdatársadalom" kikből áll.
Ügyvédekből? Pénzemberekből?

Nem lesz ez így jó. ÉVEK óta drágább Magyarországon a boltokban a HAZAI gyümölcs, mint pl. Skóciában a szőlő, a barack, a szilva, -azon a helyen, ami ugye legendásan gazdag gyümölcstermő terület.

Nem relatív módon, a fizetésekhez mérve, -hanem egyszerűen átszámítva, forintra váltva.
Ugyanez van a húsokkal, a krumplival, bármivel.
Hogy van ez?

***
http://magyarnarancs.hu/kismag...
Itt remekül össze van szedve, mi mindent szorgoskodott össze magának pár év alatt ez a derék ember. És még hol a vége?!

***
Gazdatársadalom = MAGOSZ - ami fideszes befolyás alatt azt csinálja amit mondanak neki. Megjegyzem a földeket 20 évekre bérelik most is, égető szükségük nem volt a tulajdonra, pláne hogy épp a bérlőket bizonytalanítják el azzal, hogy a földjüket megveszi valaki, aztán isten tudja milyen jogi mókával fogják őket néhány éven belül rákényszeríteni, hogy hordják el magukat, mert kell a tulajdonosnak a föld.

***
Én megértettem. A gazdatársadalom lényege hogy egy undoritó, dagadt felcsúti gázszerelő és egy még undoritóbb, még dagadtabb bukott hálivúdi szr.házi senki mindent visz ... a többieknek meg joguk van fizetni a cehhet

***
Üzenet Polt Péternek: Mutyi kizárva!

***
És a mai magyar társadalom még ott tart, hogy hisz a pár hektáros családi gazdaságok életképességében. Ezzel a jelszóval le lehet nyomni a torkukon az évszázad mutyiját, mert azt remélik, nekik is jut majd valami, ha nem ma, akkor holnap.

***
már nincsenek ilyen kis családi gazdaságok. már most latifundiumok vannak vidéken: a kárpótlás során az elszegényedő emberek szinte minden nagyobb földdarabot eladtak. vidéken egy-egy területet 2-3 "új földesúr" birtokol, akik bérben használják a még nem az ő vagy a strómanjaik nevén lévő földeket is, és utálják egymást, mint a szart, és ott jelentik fel egymást, ahol tudják. de mindig van egy nagykutya új gazda, aki pacsiban van a tanácselnökkel, vagyis az uralkodó politikai osztálynál jól fekszik.

a bizniszben a helyi tanácselnök kiskirály is benne van. a tanács pénzén termelőeszközöket vesznek (ez egy új vonal az állami pénzek megcsapolására), melyeket aztán a havernak ad oda használatra. a tanácselnök az illetékes ellenőrrel leigazolja neki, hogy van a földhez kötelezően tartandó állatállomány, noha nincsen, ezért pedig a földesgazda visszafizet nekik feketén.

a saját földjein kívül a helyi kiskirály földbirtokos ilyen bérmunkát vállal még a helyieknél az alkalmazottai révén (ő már nem dolgozik a földön): szánt stb. de ezek nem önálló családi gazdaságok, hanem ugyanarról van szó, mint ami a Kádár alatt is volt: mindenkinek van egy kis földje a háza mögött, a háztájiból maradt valami nadrágszíjnyi parcella, de ez nulla, ebből megélni nem lehet. ez arra jó, hogy a saját szükségleteket elégítse ki: kukorica a disznóknak többnyire, vagy lucernás.

a falu szegényjei meg vagy ezeknél a nagygazdáknál dolgoznak feketén nettó 100 ezerért vagy közmunkások.

egy szó, mint száz: vidéken már ezerrel dübörög az újfeudalizmus.

***
Pontosan ezert nem kene az EU-nak egykurva centet sem adnia a magyar fold utan, ha ilyen ontudatos profik a "gazdak", akkor nem kell nekik semmi penz, megelnek faszan a foldbol

***
a földalapú támogatás nem jutalmazza a föld hasznosítását, csak a birtoklását

***
"hvg.hu: Akkor innen nézve borítékolható, hogy Orbán Viktor
nem fogja túlfeszíteni a húrt, és ezzel kockáztatni az uniós forrásokat?

Zs.V.: A magyar tündérmese az EU-s pénzeken
nyugszik. Ha felfüggesztené Brüsszel a nekünk megítélt források
kifizetését, az nemcsak azt eredményezné, hogy a gazdasági növekedés rá
fél-egy évre elapad, hanem pár hét alatt nagy tüntetésekkel kell
megküzdeni a kormányzatnak. Ha leállnának a területalapú
földtámogatások, ami most évi 3-400 milliárd forintra rúg, és amiből a
vidék nagy része él, akkor itt két hét múlva kombájngyűrűbe fogják
Budapestet. Nem véletlen, hogy az uniós támogatások előtt egy hektár
föld durván 100-150 ezer forintot ért. Most meg egymillió forintnál is
többet. Akkor nem nagyon lehetett nyereségesen termelni, most az, akinek
nagyobb földterülete van, jól meg tud belőle élni."

***
a"területek körülbelül négyötöde 10 hektárnál kisebb." na, ez a kulcsa annak, hogy az elkövetkező minimum 50 évben még véletlenül se legyen sikeres a magyar mezőgazdaság. legalábbis azoknál a gazdáknál, akik ekkora területet művelnek. gondolom két ökröcskével, faekével. a nagy földterületek pedig végleg a fidesz bagázs kezébe kerülnek. ameddig lehet, fejik az uniót a támogatásokkal, utána meg majd lesz valahogy, legfeljebb nem terem a földben csak parlagfű.

***
Mutyi kizárva, csak a Jóisten van és Orbán Viktor barátsága!

***
Ez egy egyszerű, tisztességes iparos ember volt és most is az valahol legbelül. Viszont senki nem válogathatja meg a szomszédjait.
Tipikusan az az ember, akinek ha megfelelő kérdéseket tenne fel egy arra hivatott, tisztességes hatóság, firtatva az üstökösszerű szárnyalását a gazdasági érdekeltségeinek, akkor komoly erőfeszítésre volna szükség először is, hogy megértse annak tartalmi jelentését, mivel hogy nem akarná azt megérteni

Majd amikor megértené, hát akkor ő azt nem gondolta volna-szerű választ adna és mindent - értsd mindent - szépen elmondana. Mert az ilyen egyszerű - alapvetően nem rossznak született emberek - általában így reagálnak ilyen esetekben.
Mindenesetre ez utóbbi megállapításom helytállósága esetén - ezt csak ő tudhatja hogy így van-e -, ha eléggé előrelátó, akkor polgármesterként mielőbb hozat egy helyi rendeletet, miszerint Felcsút területén létrát tartani szigorúan tilos.

***
"A Blikk összegzése szerint az állam összesen mintegy 640 hektárnyi olyan
területet értékesítene Fejér megyében, amelyet jelenleg Mészáros
Lőrincék használnak. Ebből több mint 240 hektárra elővásárlási joguk is
lesz,"
Tehát a legszűkebb családi kör megveheti azt amit eddig béreltek 300ha/fő, és akkor még ott vannak a kevésbé szűk családtagok.

***
Ugyanígy csinált hülyét népéből Ceausescu. Megvédte a sok hülyét mindentől, ami a népé lett volna

***
Tudod mi a korrupció? Az, amiből TE kimaradsz.
Hofi

***
"a spekulánsok kizárását 20 éves terhelési és elidegenítési tilalom garantálja". Aha, egy kormányhatározat, ami bármikor módosítható.
Mindenkinek ajánlom Ángyán József atv-s beszélgetését. Nem csak a földárverések, hanem a fidesz működésének természetrajzát is világosan bemutatja saját tapasztalatai alapján.
http://www.atv.hu/videok/video...

***
Hogy ki a földműves, azt meg ők mondják meg. Egyébként is teljesen igaza van, mutyinak hívni nevetséges lenne a nagyüzemi, bűnszövetkezetben elkövetett rablást.

***

Ez bennünk a báj. Milliárdokat lopnak ki a közösből: hülye a nép. Háromszáz forintot kéne fizetni a vizitért: nem hagyjuk magunkat meglopni!!!

***
Mindenki lop, csak van akinek törvény biztosítja

169. [tulajdonos]: miniszterelnök és parlament2015-10-20 00:26

http://444.hu/2015/10/19/orbanek-orulnek-meszaros-lorinc-sikerenekcom:

Komolyan, ezek a dumák olyanok mint akármelyik fórumon valami kezdő troll szövegelései és ugye ezt most Magyarország miniszterelnöke nyomatja.

***
Más szóval semmi érdemi válasz, csak a kicsinyes személyeskedés. De tudja jól a Viktor, hogy ezt szereti az átlag magyar ember, a betyáros megmondóember villanását, magasról füttyent az igazság kiderítésére.

***
"Dehogy egy elefánt tegye szóvá mások ormányát, abban mégiscsak van valami elképesztő..."
Viktor, az ilyen azonnali vagdalkozásnál óvatosabban, ez egy direkt beismerés.

***
A miniszterelnök reagálásában közölte: a felcsúti polgármester 700 embernek ad munkát, ezért örülnek a sikerének.

"A teljes éves bérköltség a cégnél 157 millió forint, s a Mészáros és Mészáros Kft. összesen 225 főt foglalkoztat. Ez azt jelenti, hogy egy dolgozóra átlagosan havi bruttó 58 148 forintos bruttó kereset jut. Akkor, amikor a nyolcórás minimálbér 98 ezer forint."


***
"Vajon mi lehet a "lóógika" abban, ha van nekem egy lízingelt autóm, amire még 10 évig fizetem a részleteket és azt a tulajdonos árverésre bocsájtja a piaci ár felett és a vevő meg is veszi, esetleg jóval drágábban (jogállam?) , de az a autót még 10 évig én használom és a havi részletet neki fizetem ezentúl, amit esetleg meg is emelhet de az autómat 10 évig, még nem használhatja??

***
hát a főd az nem auto...amelyik 10 évesen bexarik....no meg, ha tulaj vagy, akkor majd lesz törvény később, ami téged támogat...ennyike...

***
Ez igaz lehet, mivel ez egy jogállam. Valamelyik macskajancsi bead egy tervezetet és másnap, már volt bérlemény és hopp, már nincs bérlemény.

***
MI AZ IGAZSÁG AZ ÁLLAMI FÖLDEK ELADÁSÁNAK ÜGYÉBEN?

Az unalomig ismételgetett kormányzati

kommunikációs paneleknek (beetető szövegeknek) éppen az ellenkezője igaz!

„A föld azé legyen, aki megműveli!”

(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

Az állami földekre 20 éves, illetve 50 éves bérleti szerződések vannak érvényben!

Ha nem az nyer, aki a bérlő, akkor NEM azé lesz, aki megműveli, sőt aki megműveli, még bizonytalanabb helyzetbe kerül – mert egy magántulajdonossal áll szemben.

Ha az nyer, aki a bérlő, akkor az eddigi botrányos föld pályázatok nyerteseinek ajándékozzuk a földet…

---

„A családi gazdaságoknak akarják eladni a földet.”

Családja mindenkinek van, még Mészáros Lőrincnek is… de nem mindegy, hogy melyik családnak adják el. A valódi családi gazdaságok nem tudnak beszállni a licitbe, mert még ha csak 20 % is az önrész – az 300 hektár esetén 60 millió Ft – ennyit egy átlag gazda nem tud letenni olyan földért, amit majd 18 vagy 37 év múlva tud használatba venni…

Valójában csak a bérlőknek, spekulánsoknak és strómanoknak éri meg vásárolni. Annak, aki gazdálkodni akar, annak nem.

---

„Helyben lakó gazdák indulhatnak…”

(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

www.kormany.hu

Helyben lakónak a 20 km-en belülit értik – de ezt településhatártól

településhatárig értik. Egy-egy nagyobb, vagy külső teleppel rendelkező

település esetén ez akár 35-40 km valódi távolság is lehet – így egy 60-80

km-es átmérőjű körzetből jelentkezhetnek vevők. Pl. kishantosi földekre

Dunaföldvárról, sárbogárdi és lepsényi földekre Kislángról is lehetett

pályázni. A magyar nyelvben azt értjük helyben lakó alatt, aki azon a településen él, ahova a föld tartozik. A kormány átírta a magyar nyelvet, így csapja be az embereket.

---

„Földműves vehet földet.”

ÉBRESZTŐ!!!

A Földforgalmi törvény 5. § (7) szerint földműves:

Magyarországon nyilvántartásba vett belföldi természetes személy, illetve tagállami állampolgár…

5 § (24) tagállami állampolgár: az Európai Unió tagállamának állampolgára, az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgára, valamint a nemzetközi szerződés alapján velük egy tekintet alá eső állam állampolgára.

És a Földforgalmi törvény 5. § (7.b) szerint földműves az is, aki a legalább 25%‐ban tulajdonában álló, Magyarországon bejegyzett mezőgazdasági termelő szervezet olyan tagjának minősül, aki mező‐, erdőgazdasági tevékenységet, illetve mező‐, erdőgazdasági és az azokat kiegészítő tevékenységet személyes közreműködésként végzi;

---

„Azért kell most gyorsan eladni a földet, hogy nehogy

külföldiek vegyék meg.”

„…helyben élő magyar állampolgár

földművesek…”

(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

www.kormany.hu

HAZUGSÁG!!!

Éppen az biztosítja, hogy külföldi ne vegye meg a földet, ha az állami tulajdonban marad.

A Magyar Államot senki nem kényszerítheti, hogy eladja a földjét. Éppen akkor vehetik meg külföldiek, ha az állam eladja – mert a Földtörvény alapján akár már most közvetlenül az államtól is megvehetik külföldiek a földet (ld fent.) A kormányhatározat ugyan kiköti, hogy csak magyarok vehetnek állami földet, de egy kormányhatározat nem írhatja felül a 2/3-os, sarkalatos földtörvényt.

---

„Kicsike kis földekről van szó.”

Kicsikékről, meg nagyocskákról… csak a nagyocskákról mélyen hallgatnak – így vezetik félre a magyar embereket. Valóban sok kis föld van melyeket az állam a „Földet életjáradékért” programban vásárolt

meg, DE a területek 2/3-át a valamikori állami gazdaságok jó minőségű és

nagy kiterjedésű földjei teszik ki. Ilyenek a kishantosi földek, a

Mezőfalvai Zrt 9000 hektárja, a lepsényi, felcsúti, kajászói, földek – és

sorolhatnánk végig az országon.

---

„Bevétel lesz az államnak.”

NEM! Nem lesz érdemi bevétel, csak könyvelési trükk – mert az állam ad pénzt a vásárláshoz – azaz hogy mi, mert a Magyar Fejlesztési Bank hiteléből vásárolnak a vevők – tehát az állam egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt. A vevők kb. annyi részletet fizetnek, mint a bérleti díj – vagyis „ingyen kapják meg” a földet.

Mi tízmillióan pedig

- elveszítjük az 500 milliárd értékű stratégiai vagyonunkat

- elveszítjük azt a 10-15-szörös értéknövekményt, ami várható az elkövetkező években, elveszítjük az évente befolyó bérleti díjat

- elveszítjük a kedvezményes (1,95%) kamat és a piaci kamat közti

értékkülönbséget,

- és elveszítjük a gyermekeink, unokáink generációjának az élelmezés biztonságát!

---

„…a föld a magyar gazdák tulajdonában van a legjobb helyen, mivel a magyar állam nem műveli azt.”

(Fazekas, 2015.10.11. vasárnap)

www.kormany.hu

Jól hangzik, csak az a baj, hogy a kormány „magyar gazdák” kifejezés alatt azokat érti, akik a „Földet a gazdáknak!” földpályázatokon megkapták a földeket – tehát pl. Mészáros Lőrincet, a műkörmöst, a tetőfedőt, a bálásruha kereskedőt, az építési vállalkozást

(http://kielegyenafold.hu/angya...

De Csányi, Nyerges, Simicska, Zászlós, Gsuk, Dorogi 10-20.000 hektáros holdingjaikkal is „gazdák” a kormány szótára szerint.

---

A föld a magyar gazdák használatában van a legjobb helyen – ehhez nem kell tulajdon, elég a használati jog, és akkor megmarad az állam rendelkezési joga, vagyona, és bérleti díj bevétele.

***
Orbán Viktor kiváló politikus, a legjobbak közül való.

Gerinctelensége, arcátlansága, aljassága, a cinizmusa és az esze teszi azzá.

Sajnos.

***

"honnan származott az a pénz, amellyel Kovács Béla, a párt európai
parlamenti (EP) képviselője - akinek a múlt héten függesztette fel a
mentelmi jogát az EP - támogatta a Jobbikot."

Hát az biztos, hogy nem a magyar adófizetőktől lopta...

***
Eszméletlenül nagy szégyen az, amikor egy miniszterelnök annyira buta, hogy csak közmondásokkal tud válaszolni a neki feltett kérdésekre. Számomra érthetetlen, hogy ebből az emberből hogyan lett jogász, majd miniszterelnök?!

***
és fordítva is, de ezt a bagoly mondja verébnek-dumát eltolni pont a Fidesznek elég ciki, tök mindegy, kivel szemben.

***
Putyinista osztja a moszkovita trollokat a parlamentben. Ezért érdemes volt rendszert váltani.

168. [tulajdonos]: elgondolkodtató tételezés2015-10-13 23:41
http://444.hu/2015/10/12/orban-korulirta-az-utodjat


com:

„Aki ezt személyes ügyé teszi, az ellenzéki támadásokat lefordítja a
.saját maga morális értékítéletének a nyelvére, az egy vesztes ember.
Azt nem lehet. Ez egy csata. Aki nem bírja, akit megvisel, aki ezt
idegfeszültséggé alakítja magában, aki ebből morális dilemmákat csinál, az alkalmatlan. Ha kint állok a mezőn egy nagy karddal a kezemben, és rám jönnek hárman, akkor nem moralizálok, nem okoskodom, egy feladat van, hogy azt a hármat le kell kaszabolni. Nincsen mese”

Néhány mondatban Orbán krédója. Ezek szerint is viszi az országot egyre több vargabetűvel a nem tudni mi felé

Morális dilemmák? Ugyan már. Morális dilemmák egy olyan embernél, aki évente, havonta, de akár órák alatt is képes színt váltani? Morális dilemmák, értsd kitartani az elveink, céljaink, az adott szavunk mellett? Szerinte az ilyen vesztes ember, alkalmatlan.

És persze megint a harc, az - egyelőre még - képletes gyilkolás. Mert az ellenzék támad. A bírálat - jöjjön az bármely oldalról is - hazaárulás, idegen hatalmak ármánykodása (még ha olyan nagy barátunk is teszi, mint Németország). Az ilyenek ellen csak egy a módszer, "akkor nem moralizálok, nem okoskodom, egy feladat van, ....... le kell kaszabolni. Nincsen mese”

***
Ijesztő paradigma. Engem ugyan ismét megerősített abban a meggyőződésemben, hogy alapvetően egy retardált személyiségű emberrel állunk szemben. (Ettől még azt is látom, hogy egy tehetséges politikus. Sajnos az.) A felsoroltak valami olyasmit mutatnak, hogy világképe megrekedt a személyiségfejlődés kamaszkori fázisában, amit nyugodtan nevezhetünk infantilizmusnak:
- nem(csak) az a legény, aki adja, hanem aki állja,
- a politika harc, meg kell vívni, és megtartani a vezér pozíciót.
- valami romantikus hőskultusz, beleértve a nacionalista felhangokat is
- a szellemi képességek tisztelete, de határok közt (beszéljen nyelveket, de leginkább rafkós csávó legyen)
- nem kell filozofálni (az nem elég férfias / magyaros)
- a foci, mint civilizációs modell. Magában szánalmas infantilizmus, ha ez a mértékadó, paradigmatikus kulturális, civilizációs modell.
Távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek, de a vidék provincializmusának friss levegője árad ebből a kamaszos fantáziálásból. Igen, a faluszélen, a lakótelepi grundon így kell vezetni a galerit.

***
A politika sehol sem az ország jobbításáról, hanem valóban a hatalomért folytatott harcról szól. Csak jobb sorsú országokban a választók általában könnyebben átlátják, hogy ki az aki szarik rájuk vagy megvalósíthatatlan elképzelésekkel házal, esetleg egy hazug, köpönyegforgató kleptokrata szemétláda. Kevésbé jó sorsú országokban az érzelmi politizálás és a nagy- (közép-) hatalmi nosztalgia bőven elég.
Másrészt az Orbáni sikerrecept pont a harcban áll: osszuk meg az országot, teremtsünk állandó ostrom hangulatot a hívenik körében, provokáljuk a másik oldalt, hogy tényleg támadjanak is. Bőven elég az ország felének tetszeni, ha azt a felét el is tudod vinni szavazni, a másik fele meg otthon marad.

***
Azért ne téveszd össze az eszközt a céllal. Nem naivság azt gondolni, hogy a politika nem öncélú hatalomgyakorlás, hanem közszolgálat.

***
Sok mindent leírtak már itt előttem és nyilván le is fognak, én csak egy dologra térnék most ki. "Csillagháborús tervek." "Övé Európa legnagyobb Facebookja." "A Jobbik 17 százalékot kapott tavaly." "Ennyit kaptak a nyilasok is." "5-6 órán múlt." "A kívülről érkező nyomás náluk a vezetést stabilizálja." (Nyilván nem ezért kapott mondjuk Reagan olyan szép nagy szobrot - dg) "Az amerikaiak ránk vetették magukat, mert onnan nézve ez nyílt provokációnak számított." Amikor az alaptényekkel sem vagyunk teljesen tisztában, pongyolán fogalmazunk, mert nem értünk a dolgokhoz (és még el is büszkélkedünk ezzel), mégsem akadályoz ez meg minket abban, hogy koncepciókat, elméleteket építsünk rájuk, ha tudat alatt szentül hisszük, az igazság a koponyánkon belül formálódik, nem azon kívül. Ez az okoskodás, a hit a saját politikai zsenialitásomban talán a legbosszantóbb benne és az egész Fideszben, alighanem ez a legtöbb kár okozója is. Félműveltség, féltudással.

***
Magán viseli ez a duma a Borderline-szindróma minden jellemzőjét:

„Valós vagy vélt bántások hatására paranoid színezetű gondolatok, melyek gyakran az önértékeléssel kapcsolatosak. Ezek téves eszmékre emlékeztető pillanatnyi, vonatkoztatásos gondolatok, inkább érzésalapúak mint intellektuálisak, általában néhány nap alatt változhatnak, elmúlhatnak, de időnként hasonló formában, hasonló szituációt követően újra felmerülhetnek…

Lényeges megkülönböztetni a pszichotikus affektív zavaroktól. A pszichotikus zavarok általában hirtelen lépnek fel, ezzel szemben a BPD állandósult működészavarral jellemezhetők, melyek mélyen rögzült karaktervonások jelei. A pszichotikus tünetek pedig sokszor extrém külső stressz hatására jelentkeznek. Ezen esetekben a megterhelés csökkentése esetén a beteg állapota gyorsan javulni kezd, míg a BPD esetén a stresszcsökkenés nem feltétlenül jár állapotjavulással…

A viselkedés állhatatlan, szélsőséges…

Az egyén érzéseit heves és intenzív formában juttatja kifejezésre.
Hosszabb távon megfigyelhető hangulati és viselkedésbeli váltások.
Önemésztő dühösség, depresszív hangulat mellett gyakori lehet a szorongásos gátoltság, máskor alkalmi magabiztosság, élénk, színes viselkedés/hangulat váltakoznak egymással…

Kapcsolataira jellemző a bizonyos személyek felé felszínesség, távolságtartás, általában egyszerre egy személytől való függés, önállótlan, „tapadó”, másokon csüngő viselkedés és a manipulatív megoldások közötti váltakozás…

Homályos képük van önmagukról, személyes identitásukról. Nem tudják „összetartani magukat”. Bizonytalan identitásuk miatt kapcsolataikban könnyen másoktól függővé válhatnak. Gyakran szétszórtnak és „szétesettnek” érzik magukat. Társkapcsolataikban sokszor magányosnak és elszigeteltnek érezik magukat…

Hirtelen kialakuló intenzív szorongással, és "én-szétesettséggel" járó, visszafordítható állapotok, melyek sokszor csak néhány óráig tartanak, de 2-3 napnál általában nem tovább. Ilyenkor nem tudják megfelelő mértékben elkülöníteni a szubjektív élményt és az objektív, külső valóságot, ezért nem képesek a konvencióknak és szociális elvárásoknak megfelelően viselkedni. A valósággal való kapcsolat elvesztése és az elviselhetetlennek megélt érzelmi-indulati káosz egyre primitívebb működési szintek felé sodorja őket. Általában valamilyen módon mégis képesek magukat "összeszedni". Ha azonban ezek az állapotok hetekig tartanak vagy túl gyakran jelentkeznek, akkor kórházi kezelés is indokolt lehet…

Affektív zavar a borderline személyiségzavar esetén a depresszió a kontrollvesztések miatti bűntudat és a mások felé való ellenséges érzések elegyéből áll…

A dekompenzált borderline folyamatosan és áthatóan mutatja kóros vonásait. Gondolkodása és viselkedése mélységesen zavart. Általában kórházi kezelésre szorul, mert nem tudja szerepeit ellátni. Ilyenkor jellemző:
__Gondolkodásbeli és érzelmi valóságvesztés, kontroll zavara
__A külvilág eseményei álomszerűvé válnak.
__Nem tud megfelelő mértékben különbséget tenni a szubjektív érzések, gondolatok és az objektív valóság között. Ezért az erős érzések eltorzíthatják a valóságészlelést.
__Paranoid színezetű, különös elképzelései lehetnek.
__A szociális kompetencia elvesztése
A BPD feltételezett okai tekintetében számos feltételezés született. Az egyik megközelítés szerint a borderline személyek gyakran számolnak be arról, hogy gyermekkorukban fizikailag, szexuálisan, vagy verbálisan visszaéltek velük. Illetve, a szüleikkel rendkívül instabil kapcsolatban voltak, mely nem biztosította számukra a folyamatos, biztonságos, szeretetteli légkört…

A bioszociális elmélet szerint a BPD esetén a legfőbb probléma az érzelemszabályozás zavara. Ez úgy alakul ki, hogy a személyiség fejlődés során a biológiai adottságok és környezeti tényezők kölcsönösen hatnak egymásra. Például egy adott genetikai háttér esetén az egyén fokozottan érzékeny a környezeti hatásokra melyek negatívan befolyásolják a fiatal személyek idegrendszeri fejlődését. Ezt követően, az idegrendszerre gyakorolt negatív hatások visszahatnak a viselkedésre, ami befolyásolja a környezettel való további interakciók minőségét…”

167. [tulajdonos]: elárverezhető állami földek2015-10-11 23:04
http://444.hu/2015/10/11/indulhat-a-helyezkedes-az-allami-foldekertcom:

Aki ezt ellenzi, különösen a balliberális ellenzék, az igazából a külföldiek kezére akarja játszani a földet - fogalmazott a földművelésügyi miniszter. (MTI)

Na, ha amúgy teljesen gyanútlan lennék, ennél a mondatnál azért csak beindulna a vészcsengő, riasztó, légvédelmi sziréna... minden. Itten kérem lopás van, és már előre szólnak, hogy emútnyócév, gyurcsányahibás, libsibolsi, kotta, csak hogy a hű fideszbirkák is tudják, mit kell gondolniuk, mikor majd nézik a tiszta lopást és megindul bennük a kognitív disszonancia.

***
1. a jelenlegi bérlő elővásárlási jogot élvez
2. a legmagasabb licit nyer
Akkor most mi az előny abban, hogy bérlő vagy, mikor a több pénzzel rendelkező többet tud ajánlani? Feltételezem annyi, hogy hiába perelnek majd a bérlők, mert a lehetőséget nekik is ugyanúgy megadták arra, hogy licitáljon, mint bárki másnak, sőt, még annyi előnyt is kaptak, hogy egyenlő licitösszegnél neki ítélik meg.

Javaslom, hogy az EU-n belül legyen már a főügyészi pozíció forgó rendszerű, és kérnénk a románt először.

***
Hát igen, nagy veszély Magyarországra a balliberálisok, mind az 500-an, Ángyán József ős főliberátorral az élükön, na meg a kishantosi bioballibek, azok is eladták a szent magyar anyaföldet majdnem, még szerencse, hogy jól beszántották a hazafiak.

***
lehet, hogy most a kisemmizett gazdák majd elkezdik egyenesíteni a kaszát?

***
Ezzel kapcsolatban rohadt mérges vagyok a gazdákra is. Mikor volt a földbérlet újraosztása, mindenki kussolt, csak maximum helyezkedett. Itt az eredménye. És most is csönd van.
Sajnos minden területen így megy. Lop-csal a fidesz, az érintettek hallgatnak, tűrik.

***
Ott vannak számukra a 3 hektár alatti területek. Gondolom, ezeket nem lehet nagyipari módon (gépi eszközökkel) művelni, koncnak viszont jók. Hogy mivel művelik majd meg? Ha eléggé megfontoltan válasszák egymást a párok, akkor akár lovacskára is telik, ha meg nem, ennyit még kézierővel is fel lehet túrni, és terem annyi, hogy eléldegélhet rajta egy négytagú család. Jól kitalálták, nem lesz itt balhé. A Mészáros Nagyméltóságú családnak meg, ahányan vannak, annyiszor 300 hektárra is telik, és itt megterem a piacra vihető, nagytömegű élelmiszer, amerikai rendszerű gépesítéssel, alig-alig kell hozzá alkalmazni embereket. Elvben. Egy jól működő piacgazdaságban, ahol nem parlagfűvel zöldtrágyáznak minden évben minden szántáskor.

***
Valóban jól kitalálták. Mivel a mostani gazdáknak elővásárlási joguk van, tehát amennyire te fellicitáltad (vagyis kikiáltási árért, mivel magadra nem fogsz licitálni, és ők sem rád, mert nem céljuk, hogy felverjék az árat), annyiért ők megveszik.

***
volt pár éve az állami földbérlet újraosztása. Akkor kaptak jó sokat a csókosok. Nagygazdáktól, állattartóktól vették el, ha nem volt eléggé fideszes. Családban, ismerősnél is több 100 ha-t.
Most azok az új bérlők előnnyel indulnak, elővásárlási joguk van.

***
Elővásárlási joggal rendelkeznek a bérlők! Akik nem mindig helyben lakók ugye, főleg az állami földbérlet újraosztása óta.

***
Hát már hogyne lennének helyben lakók, amikor a bérleti jog osztogatásának idejére bejelentkeztek a fideszes képviselő garázsába állandó lakosnak!

***
Én ezt nem értem. Úgy tudtam, hogy a fidesz-párteligazításon azt mondták: a szocik minden vagyont elloptak. Akkor hogyan maradhatott eladható föld? Visszaadták?


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2024-02-01 08:36 l
2024-01-06 21:31 Sokadik
2023-07-15 16:45 Kosztolányi M. szerint
2023-07-10 12:57 Genovéva ajánlása
2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2024-02-21 08:34   új fórumbejegyzés: Karaffa Gyula
2024-02-21 08:28   Napló: Tiszta víz II.
2024-02-21 08:15   Napló: Polgári perem peremtörténete
2024-02-21 06:54   Új fórumbejegyzés: Pálóczi Antal
2024-02-21 05:36   Napló: - haikukutyin -
2024-02-21 04:31   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2024-02-20 22:59   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2024-02-20 21:33   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2024-02-20 20:58   új fórumbejegyzés: Tóth Gabriella
2024-02-20 20:24   Napló: PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN