Nagy Zoárd mesél: Libatepertő

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2841 szerző 39018 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK


 
Új maradandokkok

Paál Marcell: Fordított tánc
Ocsovai Ferenc: Rémálmok órája
Ocsovai Ferenc: Én nem tudom…
Ocsovai Ferenc: Szlavuska sírjánál
Szilasi Katalin: Összeszennyezték már...
Szilasi Katalin: Szürkébe fordul
Bátai Tibor: Immár ketten
Bátai Tibor: kiigazított pályaív
Bátai Tibor: készülődés
Bátai Tibor: Nem elég
FRISS FÓRUMOK

Tímea Lantos 2 napja
Hodász András 3 napja
DOKK_FAQ 3 napja
Mórotz Krisztina 4 napja
Paál Marcell 4 napja
Ocsovai Ferenc 6 napja
Karaffa Gyula 7 napja
Pálóczi Antal 7 napja
Tamási József 9 napja
Valyon László 9 napja
Csombor Blanka 11 napja
Bátai Tibor 11 napja
Szilasi Katalin 13 napja
Fűri Mária 13 napja
Vasi Ferenc Zoltán 17 napja
Szakállas Zsolt 17 napja
Duma György 19 napja
Gyors & Gyilkos 19 napja
Vezsenyi Ildikó 19 napja
Kosztolányi Mária 19 napja
FRISS NAPLÓK

 Bátai Tibor 17 perce
az univerzum szélén 22 órája
Zúzmara 1 napja
Gyurcsi 1 napja
ELKÉPZELHETŐ 1 napja
Pssz!Ich-ézis 1 napja
Baltazar 2 napja
mix 2 napja
14 éve itt 3 napja
Janus naplója 3 napja
Hetedíziglen 3 napja
Párbeszéd egy jobb Dokkról 5 napja
négysorosok 6 napja
Minimal Planet 6 napja
Nyakas 7 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Nagy Zoárd mesél
Legutóbbi olvasó: 2025-04-21 21:13 Összes olvasás: 7451

Korábbi hozzászólások:  
35. [tulajdonos]: Libatepertő2019-04-04 16:40
Libatepertő     In memoriam Ö.I.

Hozzávalók:
Bőrös libaháj
Megfelelő méretű lábas, vagy tepsi
Víz (éppen elfedje a hájat)

Esetleg tej

A jól letisztított bőrös zsírréteget felkockázzuk, beletesszük az edénybe, vízzel leöntjük (aki szereti, kevés tejjel javíthat a tepertő színén), majd egész lassú tűzön aranysárgára sütjük.
Lila-, vagy újhagymával fogyasztva királyi csemege.
Kevesen tudják, hogy a legfenségesebb libatepertő a boldog libákból nyerhető.
Ezért az igazi ínyencek kizárólag háztáji libát használnak e célra.

A boldog liba receptje a következő:

Gyönyörű napra virradtunk megint. Gazda kiengedett a rétre, ami telis-tele van friss fűvel, pitypanggal, libatoppal. Délután pedig, Gazda azt hiszem, szeret engem, mindig dupla adag kukoricát kapok, mint a tyúkok. Az én kicsikéim is szépen gyarapodnak, és ragaszkodóak, lám, etetés után bújnak egyből az anyjukhoz. Este talán a gúnár is meglátogat.

Nos, ez a legmegfelelőbb pillanat elkapni, és elvágni a liba nyakát.



Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!




Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2024-05-30 08:23 l
2024-01-06 21:31 Sokadik
2023-07-15 16:45 Kosztolányi M. szerint
2023-07-10 12:57 Genovéva ajánlása
2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2025-04-21 20:55   Napló: Bátai Tibor
2025-04-21 15:31       ÚJ bírálandokk-VERS: Tamási József gyöngyök
2025-04-21 11:46       ÚJ bírálandokk-VERS: Tímea Lantos Bűneinkért
2025-04-20 22:55   Napló: Bátai Tibor
2025-04-20 22:34   Napló: az univerzum szélén
2025-04-20 22:20   Napló: az univerzum szélén
2025-04-20 17:38   Napló: Zúzmara
2025-04-20 17:36   Napló: Zúzmara
2025-04-20 12:34       ÚJ bírálandokk-VERS: Gyurcsi - Zalán György petőfi
2025-04-20 11:25   Napló: Zúzmara