NAPLÓK: Nagy Zoárd mesél
Legutóbbi olvasó: 2025-01-30 15:29 Összes olvasás: 732835. | [tulajdonos]: Libatepertő | 2019-04-04 16:40 |
Libatepertő In memoriam Ö.I.
Hozzávalók: Bőrös libaháj Megfelelő méretű lábas, vagy tepsi Víz (éppen elfedje a hájat) Só Esetleg tej
A jól letisztított bőrös zsírréteget felkockázzuk, beletesszük az edénybe, vízzel leöntjük (aki szereti, kevés tejjel javíthat a tepertő színén), majd egész lassú tűzön aranysárgára sütjük. Lila-, vagy újhagymával fogyasztva királyi csemege. Kevesen tudják, hogy a legfenségesebb libatepertő a boldog libákból nyerhető. Ezért az igazi ínyencek kizárólag háztáji libát használnak e célra.
A boldog liba receptje a következő:
Gyönyörű napra virradtunk megint. Gazda kiengedett a rétre, ami telis-tele van friss fűvel, pitypanggal, libatoppal. Délután pedig, Gazda azt hiszem, szeret engem, mindig dupla adag kukoricát kapok, mint a tyúkok. Az én kicsikéim is szépen gyarapodnak, és ragaszkodóak, lám, etetés után bújnak egyből az anyjukhoz. Este talán a gúnár is meglátogat.
Nos, ez a legmegfelelőbb pillanat elkapni, és elvágni a liba nyakát.
|
|
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!