STACIONER (TÉLVÉGI DAL)
Ezernégyszázkilencvenöt telén
Kasztílián borzongva átutaztam.
Embersült-szagon hőkölt az est elém
máglyás-bíborba kántált városodban.
Körbeáldásozó, mázos lényedet,
édelgésedet szidtam. Undorodtam
felkent profilodtól. És vájta rettenet
jókedved öblét. És lombosult a fény.
S míg füstbe fulladók felé vigyorgott lófejed,
kéjtől nedvesedtél combjaid közén.
* * *
Azóta is, ha ébred emberi
e sárbaforgó, ólbazárt világban -
ösztönöd bűzlő, bő nyállal átkeni.
És ott lebegsz az álmok szájszagában.
Mindenütt súgsz, intrikálsz, buja
sátán-alomba kölykező szuka.
Újraklónozódsz. Az űrbe emanáltan,
magadat meghágva, mindig megfogansz.
Te átkozott, nyálcsorgató ribanc.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.