Titok
Mardosó gond suhant homlokomra,
redőzve ingatag eszméletem,
álmot küldött az aranyló holdanya,
s titokra váltottam júdáspénzem.
Nehéz hallgatásból lett kastélyom,
kincseimet vidáman szórtam,
kandalló tüzénél sírom el panaszom,
viszem a hírt, s érkezem félig holtan.
Árkok mélyéből iszok míg engedik,
és ha rúgnak, nem nyüszítek fel,
megláttam a napot, mint harmadik,
szeretni szeretek szerelemmel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: VallomásKiadó: ser-müller kiadó