NEM VAGY ITT.
Nézlek: figyelem, ahogy alszol,
ahogy szeplős kis vállad elővillan
a lepedő alól. Mint valami bánat.
S bár könnyűnek és hibátlannak látlak,
mintha rajzolva, mintha festve lennél:
a viszonylag egyszerű képzelet, mely szerint,
kedvesem, nem vagy te több most egy meztelen
testnél, nyugodni nem hagy – rendre int.
Talán mégis a póz hibádzik.
Vagy csupán a huzatos este
enyhe árnya az, mit érzékeim egy
bizonyos része felnagyít; én nem tudom.
Nézlek, figyellek, alszol. Nem vagy itt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.