Õszi tetszhalál
1.
Tiszta az ég, mint nyáron volt,
A nap is pont úgy ragyog, vakít,
De most fagyos a táj, az ember tetszhalott,
Nem csak az erdő szórja száraz leveleit.
Az ősz nem hozott üvegtálat, se körtét,
Csak szilikózist, hurutot, döghalált,
Szomorú, de nem váratlan körkép,
Hullazsákba teszi az éjszaka a határt.
2.
Már megint stigmák borítják kezem,
Var fedi ismét bőröm barázdáit,
Gyakran napokon át észre se veszem,
Ha egy-egy végtagom hiányzik.
3.
Kivont karddal, szuronyt szegezve,
Miért fordul ellenem minden érzelem,
Nem is kérdezi, hogy akarom, jó lesz-e,
Miért ront rám a vérvörös szerelem?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.