Késik a tél
Reszelős zimankót jósol minden szél,
De idén váratnak magukra a fagyok,
Csontok mélyéről rázza testemet a dér,
Én már belülről fázom, vacogok.
Szárnycsattogás ásít az égen,
A galambok is érzik; nem tudatosan,
Fölfújják magukat gömbbé egészen,
Hisz nem az ő szárnyuk suhan.
Késik a tél, de számomra rohan,
Már a sarkon kopognak tűsarkai,
A nap sugarán kacsint bronzosan,
Éjjel már üvöltő hangjait hallani.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.