Hangulatjelentés a hamutálból
Szürkésen zörög a behorpasztott ég,
Feketés vér nyúlik sűrűn a földön,
Minden ház egy csonka cigarettavég,
Ülök. Egykedvű büntetésem töltöm.
A stigmatizált lélek epedve fáj,
Sirámaitól tekeregnek a fák,
„Elég legyen! Béke poraira már!”
Halott gyerekért sírnak édesanyák.
Kénes lyukakban ólálkodik a fény,
Kába álmok lengik mámorral körül,
Hordókban lángol a kátrányőrlemény,
Minden kísértet vitustánccal örül.
Konténeren dobol a savanyú szél,
Gennyes avar cuppog nyáltócsák alatt,
Árnyak közt korog a névtelen veszély,
Időm szénporos ólomlábon halad.
Neveket rajzol falakra a pernye,
A forró parázs emberekért sziszeg,
A létezés fog koncepciós perbe,
Imádkozom, bár istent nem hiszek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.