Apám, én
letörlöm az arcomra csöppenő
sötétségrácsokat homálygömböt
kezemet ócska ruhámba burkolom
- így bújok hozzád, apám
csendesen sírok ahogy
borostáid pirosra festik
nyakam megfeszülő ívét
kisebesedett térdedet csókolom
ölembe húzom összekulcsolt
tenyeredet fehérre mosom
véreres tekintetedet, apám
letörlöm a melledre csöppenő
konyakfoltot vodkagömböt
meggyújtom elázott cigarettád
összeszedem a földön heverő
szürke bugyikat szakadt szoknyákat
fejed alá gyűröm, apám
betakarlak testem remegésével
- így bújok hozzád, apám
és hangosan sírok ahogy
borostáid lecsiszolt élében
szembe nézel magammal,
apám!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kihagyott helyek (Budapest, 2000)
Kiadó: Kortárs Kiadó