nem mozdul semmi
az üvegen innen
mégis minden
mégis minden
furcsa szögben áll
mintha éppen
eső előtt állt volna meg
minden
az üvegen innen
s az üvegen túl
nevetnek
az arcok vadul nevetnek
s mozognak
s mindez ellentéte a szokottnak
tűzcsaphoz kutya kötve ugat
a túloldalon fülkék hívják
magukat fel
vénember a járdára lép fel
mintha mindhalálig
lépdelne-vetkőzik
az izzadó tél
az üvegen túl