A szenvedők ünnepére
A templommal úgy vagyok, mint a temetővel.
Nem kövekben keresem a szeretetet. De
lehajolok minden lábam előtt heverő kavicsért,
amit Isten helyezett gondosan elém emlékeztetőül:
az egymásba vetett hitünk örök.
Egy nap majd megcsókolom Őt, apám sírkövét
újra. Megsimogatom a fejfáját, közös keresztünket,
s a vele temetett köveim felett gyertyát gyújtok
tévelygő lelkünkért, miközben utolsó kimondott
szavainkat ismétlem: jövök hozzád.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-10-31 17:25:56
Utolsó módosítás ideje: 2024-10-31 17:34:18