Leltár
Vállakat rándító közöny
bámul a kéregető percre,
ki mellett görnyed háttal
földön kuporog a remény,
köhög , vért köp a szorgalom,
megrázkódik sebbel teli teste,
mely fölött döglegyek röptét
festi meg a menekülő fény.
Kivágott nyelvű harang hallgat,
a falak alatt az ácsorgó csendek
fekete sóhajt feszítenek az égre,
s a gyermek félelmek pityeregnek.
Rúgásra lendül a nagy vagyon lába,
s nyüszítve elfut a kóbor emberség,
gyűlölet járőröz, övén bilincs s törvény,
a hatalom határtalan, övé a mindenség.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-11-27 13:50:44
Utolsó módosítás ideje: 2023-11-27 13:50:44