Hiába minden...
"Bárhonnan is lettem földre űzve,
ruhámból e lenti akol bűze
nem múlik soha."
Weöres Sándor
Égbe repültem, föld alá szálltam,
magamat itt se, ott se találtam;
annyira vágytam.
Annyira vágytam égbe repülni,
ég tetejéről földre kerülni;
magamra lelni.
Magamra lelni, édes a járom,
fűszálak hegyén, vagy deres ágon;
magamat látom.
Magamat látom, csúnyák, vagy szépek,
mindenütt véges, mézes ígéret;
bármerre nézek.
Bármerre nézek, bárkit találok,
ezernyi bűn és ezer halálok;
bármerre járok.
Bármerre járok, bűn és igézet,
szédülök bele, akár a részeg;
íme a végzet.
Íme a végzet, íme a férfi,
sorsát vakon és vétlen vezérli;
magát nem érti.
Magát nem érti, hiába minden.
Hiába ember, hiába isten;
Hiába minden.
Hiába minden, ....................,
......................................;
.......................
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-02-21 09:10:48
Utolsó módosítás ideje: 2023-02-21 09:10:48