kor-képtelenség
ráncos reszkető kezében
a borítékok fehér galambszárnyak
papírba vág a sóhaj fente kés
az asztalra vergődő sárga csekk hull
számok festenek sötét borút
elérhetetlennek tűnik a hónapvége
a negyed kenyérre étvágytalan szem néz
majd rázáródik a kisszekrény ajtaja
hideg ül a kályha előtti székre
a maradék kis fa nem kap lángra
holnapra kell jönnek az unokák
s a dunna alatt vackol a didergő álom
a készülődő hajnal nem jön el végül
eltéved a sötét messzeségbe
hová csoszogó léptekkel néném indul
s távolodnak egyre kéz a kézbe
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-12-29 19:06:03
Utolsó módosítás ideje: 2021-12-29 19:06:03