Valami Tavasz
Volt egy másik álmom is.
Amiben csapdába akartak csalni.
De én rémesen résen voltam.
Leleplezéssel fenyegetőztem, de
nem ijedt meg senki.
Olyan nagy volt a tehetetlenség,
elmozdulni egy másik irányba.
Azt hiszem, lehetetlenség lehetett.
Mások, máskor, más helyen
el akartak adni nekem valamit
egy üveg méregdrága jóbort.
Már a kezemben volt, de
meggondoltam magam.
Visszaadtam a kereskedőnek.
Hátat fordítottam neki,
a bicajt eltoltam.
Kifordultam a szűk kapun,
a keskeny útra léptem.
Az utóbbi képet most találtam ki.
Fakereszt!
Isten neki!
Anyukámnak elhittem,
hogy valami rossz vagyok,
másoknak meg,
hogy valami tiszta,
valami jó.
De legalább is, jó valamire.
S most, nem tudom,
Magammal, hogy állok,
csak azt,
álmokat látok, s hogy közelít
valami felém, valami tavasz,
valami kikelet, varami remény.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-06-07 08:44:53
Utolsó módosítás ideje: 2021-06-07 08:44:53