Valami ajtót (rimék)
„Valami ajtót bezártak örökre, és egy tükör
hiába őrzi képed; egy keresztúton hezitálsz…”*
Mihez is kezdhetnénk tanult tehetetlenségünkkel? Semmibe nyúló
mozdulatainkkal? Falhoz verődő mondatainkkal?
A fák korán reggel még csak a vállukat vonogatják.
A madarak meg csak a magukét fújják napestig.
Valami ránk gördül, mint a kő. A visszájára forduló
idő. Emberek áradnak. Az utolsó ítélet térképe
az arcukon. Tenyerükön a barázdák, mint a sóval
behintett árkok az üres mezőn. A hajuk földig ér.
Behatol a repedésekbe, lekúszik a gyökerek közé. Vizet keres.
2014. december 16. – 2020. május 29.
*Jorge Luis Borges "Határok" című verséből
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-05-30 01:41:23
Utolsó módosítás ideje: 2020-05-30 01:43:01