Málék, tépdesni őket muszáj
Ez az állapot
addig tart, amíg valaki megütközik a fakérget hántolók keskeny szájpadlásán.
Ám legyen.
Két veréb azt tanítja: felsrófolták a freskók árát!
Ám legyen.
A fullasztó szerpentin arany dukkózása kábító lövegét taszítgatja, egy harcsa csalogatására
is alkalmas evezőtollal.
Ám legyen.
Gémkapcsod megtáltosodik, moszattengerével elönti a bárkákat, amik a túladagolt
praktikusságot szállították.
Ám legyen.
A mennyezetről aláhulló korpaszemcsék tudják, hogy a szirt
nem magasabb az iszapfürdő kezdeményezőjénél.
Ám legyen.
Nagy horderő kell ahhoz, hogy a sötét erszény
trónbitorlóvá nője ki magát…
Eljutsz a dalhoz, elevickélsz oda, hol féllábú villámhárítód talpütése rezzenést csigahéjba sző.
Ám legyen.
Málék, tépdesni őket muszáj, nyilatkozza a koronatanú,
s a térzsákból néha kiperegnek a hunyók relikviái. -
A lobogó pattanásosan is fotogén, a fiatalos repertoár passzol a libabőrhöz;
merjétek megdicsérni a műkincs-tolvajt,
mert magas hőfokon izzanak itt a mohikánok,
hogy nekifeszülhessünk nap, mint nap, a minket aktívan tartó feladatainknak.
Ám legyen.
Nimfák, amik a narancsbőrt feledtetik,
felkészülnek, ha új irányultságok jönnének,
de újra kell ismerkednünk a colostok hitszegésével is.
Ám legyen.
Felcsigázná a kikiáltót, s a gyáva merényletet, mi rögtön engedne
a súgó késztetésének.
Ropogtassatok a súgó késztetése
mellett kétszersültet és megtapasztaljátok, milyen feszes is tud lenni egy tandem lánca!
Ám legyen.
Nos, megveszekedett torzsánkon felnőtt a szünidő, talán épp azért, hogy a stigmák
szkeptikuson is kukoricaárusok legyenek;
selyemgallér lehel így rá a harctéren a kibokszolt zsöllyére, ahogy a kendőzetlen rigófütty
műtőeszközén megcsillan a napfény.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-06-18 15:16:37
Utolsó módosítás ideje: 2024-06-18 15:16:37