Vezsenyi Ildikó, a költő haragszik
(1)
Nem tudom, mi ez.
Nyilván a rossz részem.
Homok a kagylóban.
Irritáció, pír, varr, seb.
Szarból kavart tejszínhab.
Amihez én értek.
Eszköz hozzá az idő nyomása.
Hatványozódik.
Összesűrűsödött lélek az anyag határán.
Szavakká lett, nem testté:
epekővé vagy vakbélgyulladássá.
Esszencia, szóillat, párlat,
illékony gondolat lecsapódása papíron.
Belső árnyék-vetületem, kiköpött részem.
(2)
Egy biztos. Mindez nem én vagyok.
Vagyok az úr, a vers csak cifra szolga.
Én költőként, nőként, se úr, se szolga,
legfeljebb eszköz.
Csésze, ami összefogja
az erjesztéssel érlelt gondolatot.
Magadat ízleled benne,
nyálad PH-jával keveredik.
A jót könnyű szeretni.
Nincs vele munka.
Könnyű a gyönyörűség.
De a rosszban meglátni a jót,
a csúnyában a szépet,
valami ilyesmi a művészet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Petőcz András Naplója, 2018.02.26
Feltöltés ideje: 2019-05-13 10:38:52
Utolsó módosítás ideje: 2019-05-13 10:45:01