Igazolt hiányzás
Megrágott cerkák a tolltartóban,
rohadó almákat rejt a pad,
szaglik a lehajtott tető alatt,
apától a dicséret elapad.
Párja-vesztett kesztyű sír helyettem,
kövér vagyok és tehetség híján,
túlórák a gyárban a nagyszékben,
reggel látlak, de néma vagy, nyilván.
Néha egy fagyi a cukrászdában,
máskor egy Gazdálkodj Okosan,
aztán meg állok a szőnyeg szélén
megvetéstől már megint koszosan.
Valamit nagyon rosszul csinálok,
nem növök jól vagy túl nagy vagyok,
borostád arcomat nem karcolja,
világod tél-szemű, megfagyok.
Tudom, hogy mi volt az örökséged,
nem hozott csokit a Mikulás,
mi anyádból jutott, az annyit ért,
mint homlokod dombján a ritkulás.
Nem tudtad, hogy kell az érzéseket
megélni, mutatni, acélon vas,
álmodban voltál csak főszereplő,
tűzoltó, tudós, és vad széllovas.
Úgy sejtem, rájöttél, mit hagytál ki,
mikor már szántak a rákdoktorok,
nem tudom, fogunk-e találkozni,
s örülni hagy –e a gombóc-torok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-05-07 19:53:07
Utolsó módosítás ideje: 2019-05-07 19:53:07