XXI. század
ült megroggyant tűzfalak lábánál
magára húzva egy papírtakarót,
dermedt kezével feleselt égnek
eres bőrén áment rajzolt a hideg, s valót
szállingózott tömény eső,
fönn, a csöndben tekeregtek vadludak
jégkemény felhőkön köd vetkőzött,
tivornyáztak szószátyár madarak
üres teste morogva kondult,
kínnal tetoválta arcát a bánat,
remegett, szeméből kicsordult:
- Ó, az Isten elbocsájtja árnyam! -
lihegve köpködött magányos szavakat
fagyos leheletébe álma ragadt
reménytelenség vasláncai
kötötték meg a holnapot,
az ember önmagával birkózott,
s eloldotta a XXI. századot
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-15 13:24:27
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-15 13:24:27