Zsigeri
Földünk mélyibe marnánk, titkait adja ki végre,
súlya alól már fölszabadultunk, épp idejében,
hogy meneküljünk, nyár tüze éget, napja a rontás,
ősz köde köp, tél rág, a tavaszban hinni botorság,
elhullottak a szirmok, bár az a rét sosem álom,
hol szerelemmel dőlt le a pokrócomra a párom
mint napimádó, meztelenül jött játszi jelenség,
visszaidézem mind kegyeit most, kérni szeretnék
tőle megint: adj még anyatermészet, nekem újra,
fosztogatásod most is a vágyam, hadd szaporítsam
új sebeid, mert bár, ha okoztam, mégis enyém a
fájdalom is, hogy részese lettem gyermekeid dúlt
rémületéből kelt, diadalmasnak kikiáltott
tetteinek, már-már zsigerelnélek velük együtt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-13 20:08:48
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-13 20:08:48