Éjféli szonett
Didergő ajkunk bár nem cipel panaszt,
magányunk hűtlen hidege fonja itt
a kéj gyanútlan villámló poklait.
Álmaim már-már öledbe fojtanak,
részemmé tanítják rezdüléseid,
s mire az éj vásznát kiüli a Nap,
a hallgatag homály hamva elragad.
Milyen sivár, milyen idegen a hit,
szentelt kőrakásként vérzik el a szív!
És ki tudja titkát, téged böjtöl-e
a végső pillantás gyáva öröme,
mikor csatakos közönye visszahív?
S a rest muszáj mindenfelől holtfáradt
tanút állít a semmit tudó gyásznak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-09-26 10:32:38
Utolsó módosítás ideje: 2016-09-26 21:14:38