Sötétedéskor, napkelte előtt
A transzcendentális, a titokzatos,
tapasztalat-előtti, mint isten,
félek tőle, mert mindig zavarba hoz,
mielőtt kérhetném, hogy segítsen.
Mert lépten-nyomon segíteni kéne,
hogy biztosabban letagadjam őt,
táncolna velem bonyolult zenére,
sötétedéskor s napkelte előtt.
Nem hívtam soha, mégis velem vacog,
a hideg ürben a tüzes csillagok
bizonyítják, hogy csakis bennem él,
milliárd fényévekre ez a lélek,
a belső végtelenben, mint a fények,
nem mást, nem magát, transzcendenst remél.
2015. október 24.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-10-24 03:57:41
Utolsó módosítás ideje: 2015-10-24 09:14:52