DRÁMÁT AKARTOK ?
I.
... Mert mutatni mi fáj
súlyosabb volna nekem ;
Hisz mindenem izzik , úgy kínoz mindég,
hogy sírok e tréfadarabban ...
míg feldördül a taps,
és senki se látja a drámát …
Drámát... A halált.
azt már én írom a végén.
Ó, ez mindennél égőbben bong az agyamban...
Nem csoda, hogy fogy erőm. Nem jár szabad úton az elmém...Sem testem
se halott lelkem,
mert báb vagyok : EMBER !
Szájgödreim ajkam alatt már mélyek.
Öregszem ? Mondd!
Rám osztják az idős szerepét: egy vézna Apollót… Vád? …Isten? Sors?
Félek a jóstól,mely megmondja jövőm.
Nem baj, enyém a jövő...
Eljátszom ha kell a Pilátust! Csak ma fehér gyolcs hull - mint Krisztus - lábam elé, de…
fény gyúl !
S ott a világ engem figyel!
II. (Éjjeli műszak)
¬¬¬¬ Alszik a város.
Én meg egy elnyűtt külvárosi téglalakásba
készülök
épp haza s még lábam zaja klaffog a lépcsőn,
már is elalszom. A többszáz éjjeli műszak után.
Bent olajos padlón prózát recseg ágyam.
Aludnék…
Lázas csillagatyák lánghomloka, mint cigarettám -
Gőzsuhogás, kávé. Ásító ablakok arca.
Első gépkocsi-rajt. Fél hét van, az óra nem áll meg.
Vénülök és az erőm
elfogy,
a ló is öregszik.
Ott ül a tükörben egy úr
egy munkás öntudatával.
Lelkiegészség-gond.
Felrúgnak, majd ha elestem.
Nincs pénz, kell az erő. munkásból
hullnak a gyengék.
Költő senki! Aludj! Gyorsan s sokat.
Ébred a halálsor.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-30 00:15:43
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-30 00:15:43