Szigeti György
Ereszkedik rám a felhő
Ereszkedik rám a felhő,
sötétíti az eget,
már én nem lehetek első,
ki a végén kesereg,
akinek az élet csupán
próbálkozás-féle volt,
nem köszönte meg délután,
hogy reggel óta dalolt.
Fölfele száll a füst, mintha
kiszökne a sóhajom,
vajon meddig leng a hinta,
vajon meddig akarom?
Választ magamtól se várok,
nem tudom, nem tehetem,
befagyott a vizesárok,
átugrani nem merem.
Csikorog a talpam alatt,
keményre fagyott a hó,
nem építek olyan falat,
amely börtönnek való,
szabad voltam, szabad vagyok,
apám is így született,
rám ő olyan hitet hagyott,
elorozni sem lehet,
hozzám tapadt, rám égett a
százéves nyomorúság,
feliratos a vinyetta,
enyém volt ez a világ.
2014. január 29.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-02-24 16:55:48 Utolsó módosítás ideje: 2014-02-24 16:55:48
|
|
|