Még ez a hazám
Kedd délelőtt van, a fák lombja közt
nézhetek bele néhány pillanat
vakmerő ostobasága után.
Oly egyedül ülök a nap alatt!
Valószínűtlen, fényes nyilacskák
záporoznak arcomba, szemembe,
minden gondolatom egy üzenet
a felfoghatatlan végtelenbe.
A boltból megyek haza, szatyromban
sok minden finom és nagyon nehéz,
(a műtét óta gyakran leülök)
a tüdőm sem győzi, nemcsak a kéz.
Szép ez a park, a K.I. utcában.
A sors idehozott Debrecenből,
ennek elmúlt negyvenhárom éve,
a fák felnőttek, lassan majd eldől,
kitérő volt vagy végső stáció,
hogy elhagytam szép szülővárosom,
akkor hittem a hazatérésben,
s az életem már kifele oson.
Most itt ülök a tomboló nyárban,
a nap apró nyilait lövi rám,
levegőt gyűjtök, majd elindulok
haza a boltból, még ez a hazám.
2013-08-07
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-07 07:26:10
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-07 10:23:48