REMÉNYVESZTETTEN I.
Ülök a szobában
némán egyedül,
elmerengve tűnődöm
szürke hétköznapok,
munkában eltöltött
múló évek világáról.
Egyedül vagyok,
magamra maradtam.
Zajló élet forgalmában
meg nem értetten
nemzedékem számkivetettjeként,
elűzve messze
huszadik század fejlődő világában
egyedül, egyedül, sajgó szívvel.
Agyam lázasan gondolkodó
parányi sejtjeiben villámok cikáznak.
Fel Bátran !
Harcra fel fiatal barátom,
ne csüggedj, nem vagy egyedül !
szól egy láthatatlan, mélyről jövő
megfoghatatlan látomás
Minő hangok ezek ?
Bíztató, bátorságot öntő
derűs szavak.
Mégsem vagyok egyedül ? - klérdezem
s újult erőre kapva
boldogan nézek a biztató
reményteljes jövő felé.
Bakonyszentkirály, 1972. 10. 02.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.