Saját Zágon
Vannak Zágonok mindenki életében,
egyre szűkebb főutcával,
egyre porosabb jegenyékkel,
egyre üresebb templomi padsorokkal –
de a visszalátó már túl homályos,
összekarcolták a könnyek.
A folyó forrása felé fordul
méltóságteljesen. A sziget szó
mostantól érvénytelen. Hiába
kanyarog tovább az üres meder,
nem tud magának új folyót találni.
Aki elmenne innen, mindegy,
van-e útlevele, ha átlépi a zöld
határt, úgyis rajtaveszt. Mögötte
minden visszanő mozdíthatatlanul.
A Zágonra emlékezők gyakran
tévednek el, mert csak álmukban
zúg a fenyves, miközben azt
hallják, ahogy saját hullámai
korbácsolják a tengert.
A gályák egyhelyben állnak,
körülöttük forr a víz, a sziklák
összetörik az evezőket. Így jut
magától mindenki egyre messzebb,
miközben nem jut közelebb semmihez.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-10 19:21:25
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-10 19:21:25