ifj. Nagy Bálint
BENNEM ÉLSZ A láthatatlan múzsához
Nem láttalak soha még,
Mégis bennem élsz,
Csak azt tudom rólad,
Magas lángon égsz.
Hamvas ifjú lényed
Új csodákra vár,
Felröppensz a légbe,
Mint egy kismadár.
Dacos, büszke szívvel
Mész előre szépen,
Nem törődve azzal
Mit mutatsz a képen
Annak aki kritizálja
Öntörvényű tetted,
Visszavágsz csiőből,
Mert ilyen a kedved.
Nem láttalak soha még,
Mégis bennem élsz,
Nem hallottam hangodat sem,
Nincsen bennem félsz
Attól ahogy elképzellek,
Jöhet bármi változás,
Drága lényed megbabonáz,
Nem jön el a csalódás.
Istenfélő tekintettel
Törsz előre kedvesen,
Nem törődve csalódással,
Kikerülsz majd győztesen.
Eldobod a bilincseid
Melyek fogják kis kezed,
Elhajítod távol - messze
S mosolyogva kérdezed:
Nem láttál és nem tágítasz,
Miért maradsz énvelem ?
Hiszen olyan öntörvényű,
Zűrös az én életem.
Nem láttalak soha még,
Mégis bennem élsz,
Nem hallottam hangodat sem,
Tudom, soha el nem égsz.
Zirc, 2004. 02. 01.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|