Nyakadban a zárak kulcsaival
Aortában dübörgő vérfolyam
s megalvadt vér, vérbe fagyott élet;
az ég ünnepli szörnyetegeit,
boltozatán lógó denevérek.
Szitkozódva futsz a derengésben,
fejeden ütlegek búbjaival;
tiéd az erdő, hát fára mászhatsz
nyakadban a zárak kulcsaival.
Elveszetten, magányba taszítva
éltél a kopár magaslatokon,
keresve biztos kapaszkodókat
a sziklás-köves hegyoldalakon.
Most, a fehér oromra felérve
mellkosaradból kiszáll a lélek,
lefejeled a kuncogó rózsát,
s napórával méred a sötétet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.