Szeretném megfogni a kezed
Szeretném megfogni a kezed,
mert jó lenne.
Semmi mást. Csak öt percre
egy kis békét, szótlan békét,
ha a nap süt, s az ég kék.
Aztán nem is tudom mi lenne,
de most erre vágyom.
Néha valóra válhatna így egy-egy álmom.
Néha jó lenne tüzet
rakni, mint régen.
Ott a nagy-házi kert legvégében.
S együtt lenni újra, apám, anyám
s a fél ház; a társak, a labda
meg minden.
Néha jó lenne elmenni innen,
és hegyekre mászni
vagy fürödni tóban,
- térdig gázolni a hóban
s szánkóval nagyokat esni.
Hegyek mélyén kincseket keresni.
Néha jó lenne, ha elfeledném,
ki vagyok,
s a kérdést, hogy mit hoz az este.
Élnék színes, bolondos kis figurának festve.
Ki tudja még, mit hoz az élet.
Isten végez, de az ember tervezhet,
remélhet.
Álmokat szőhet, azt szabad, azt lehet;
- szeretném megfogni a kezed.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.