Általános
Készülődik. Rosszindulatú nap.
A felhőgéz lassan elszíneződik,
kicsorog alóla a pirkadat.
Az arcon szégyenpír, lemoshatatlan.
Márkás penge, mosdó, borotvahab.
Hisztis a semmi most. Bizonytalan,
toporog, azt se tudja, mit szeretne.
Kényszeredetten járkál föl-alá,
készül egy újabb előkészületre.
A jöttét várod, persze, készülődsz,
maradnál meg tisztának, illatosnak.
Minden lemosható, a tisztaság is,
bőröd alól hibáid kiragyognak.
Kapkodsz, tükörbe nézel, hátha szépít -
ennek a viccnek már szakálla van.
Habozol. Bárhogy is nézed, kilóg a lóláb,
mint mondatodból lóg ki az alany.
Semmid sincs, amit másnak tartogatsz,
neki kuporgattad a szégyened.
Ami késik, nem múlik. Késni fog,
még akkor is, ha már megérkezett.
Még semmiről, még semmiért se szólt.
Mi lesz, ha egyszer mégis szólni fog.
Előtte nincs titok -
utána sincs titok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Holmi, 2009/4