Masnim
testemmé született jármom
leigázott,
a szőnyeg szélére,
és sörényem rég lekotorta
nézd, tengerszemnyi rend
a papírképeken,
mára negatív a nevük,
a százlátóba csiszolt most
jéghideg,
levegőtlen a katlan fentről,
két kijárata útonálló,
a honnan-hová,
és kapuja egy-egy kérdőjel
választ vár,
türelmetlen, ide a madár se jár,
csak a magában is idegen,
az apokalipszise után
az örök hitekedő
dűlőutakon rövidített szerelmet,
a csontokból vetettet,
mezítlábas ösvényekből
taposott pontcsomót,
akár ennedfokú gordiuszit
veszek, keresek, vesztek
csak kopogj, felejts,
nagy számokig a számolást,
nyugodtan,
artzheimer kórod úgyis ürít,
észre sem veszed,
mint a sok alapműveletlent
tanuld, két pont között
a lyuk a legrövidebb
(ez ma egy ötös a suliban)
elfelejtsd, szóra sem érdemes
még kaparászok,
tartalomjegyzékemben,
lúdtollas hidegrázások, papíron,
a monitoron a kín, kinn,
és zsírkréta vonszolások
karakterizálják soraim
talált múzsám csak krétakörbe
metszett középpont, ...
mától aláírásom egy iksz
(keresztnevem ipszilon)
(2008.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.