Memória minimál
Vagy csak ülsz, mint a
lemenő nap a horizonton
mikor fordul az év
a sarki ködben?
Vagy szívszakadva
remegsz és a homlokod
falnak nyomva
vakon kitartod a hangot?
Azt tudod! Mit anyád tanított
illetve az ösztön préselt ki belőled
mikor még csecsemő voltál.
Meg van már?
Fáj, hogy így maradt
meg az emléked.
látom ahogy a belső bolygódon
ugrálva igyekszel elérni
a tested belső felszínét.
És e pattan azért a kézben,
hajszálnyi erek színeznek el.
lassan fújódik
gömbformára a szíved,
és csak tűröd,
és nem is zavar már
hogy senki sem ismer.
celofánba csavart
arcodra csapódik a pára,
vaskos halmok,
elfeledett hajnalok
nyomatékosítják a tényt:
aki egyszer eltévedt
a zsibbadt májusok földjén,
az hiába keresi.
Vándorolhat a percről a percre,
élhet a sivatagban,
vagy a tenger alján.
Nézhet a nappal szembe,
rágcsálhatja a villanykörtét.
Mind hiába
eltékozolta a fényt…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: délibábjáték