Sólymok
A sólymok köröznek a létezés felett,
lent valami apró állatka szaladgál, de
még játszanak egy kicsit –
ezek akkor gyilkolnak, amikor akarnak, és semmi
nem csorbíthatja a gyilkoláshoz való jogukat.
Kettő azonban nem a lenti prédára repül,
hanem inkább egymás testébe mar – szárnytollak, húsdarabok
apró esője a föld felé.
Marják egymást, az élet kannibalizmusában,
egymás húsába kóstolnak – az egyik nem erősebb, mint a másik.
Barna örvény, amint alázuhannak, és már nem tudni,
melyik melyik… Le egymástól messze esnek.
Még élnek. Még lélegeznek, még véreznek, szemükben bosszú, és a hiábavaló „miért?” – a büszkeség
barna tollas, egymás húsán élő, tébolyult totemállatai.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.