Zárszó
Csáth Géza, 1919. szeptember 12., Szabadka
Arany lövés visszhangzik bal fülemben.
A jobb már csönd-igézetű.
Kavargó semmi. Megszűnő karomban
sírkő-szilárdan áll a tű.
*
József Attila, 1937. december 3., Balatonzárszó
A sín a célom, és az út a célig.
Szivemben nincsen indulat.
Egy perc, és síró kerekek nyöszörgik
fülembe mázsás titkukat.
*
Radnóti Miklós, 1944. november 9., Abda
A sír megásva. Véget ért a munka.
Többé már semmi dolgom itt.
Egy csattanás, és tarkómon türelmem
vörös rózsája kivirít.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.