Így lrtt
Istenek kegyeltje, sohasem voltam én
Táncoltam magamban, a valóság küszöbén
Vártam a szépet és eltűrtem a rosszat
Meg sem kérdezem már: „a jövő jót is hozhat?”
Legszebb nem lehettem, hát jó akartam lenni
Ezüstért dolgozni, arannyal fizetni
Kik érezték lelkemben az őszinte foltokat
Ők voltak számomra, a valódi kárhozat
Kocsmák és barátok, szerelmek és kurvák
A kérdezők puhányok, a válaszok durvák
Tömjénnel füstölő papot is vehetnék…..
Nyöszörgök múltamért, bár boldog is lehetnék
Ököllel sulykolták az igazságot belém
Kolonc a becsület, a „csibészség” ma erény
Építeni kéne a jóknak múzeumot
Szívből sajnálni azt ki oda jutott…..
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.