Sosem tudhatod
Szemeid horgonyát soraimba veted,
s a látóidegek megfeszítésével
húzni kezded magad lefelé.
Talán megvetlek érte.
Törékeny, mégis bővérű testedet
illatos ruhákba bújtatod, de
közelről látszik a füledben izzadt
Boa Constrictorként tekergő
fülzsír.
Megnevettettél.
Olvasol tovább, a parlagfű pollenje
kövér takonycseppet csal ki orrodból,
s most az ízletes nedü ottfelejtett szőrszál hegyén
remeg.
Oda se neki.
Miközben a járókeret felé tartasz, s
még nem tudod, de Karl Lagerfeld már neked
tervezi a gumibugyit, tovább haladsz gondolataim
mentén.
Minek?
Nagyon ráérsz, észre sem veszed,
a lángoló fénykorong sugarai leleplezik
szégyenletes tettedet: csak lopod a
napot.
Megértem.
Tehetségedet áldozod, hogy
maradandokk legyél, közben
irigyen próbálod lefogni mások kezét.
Nosza.
Csakj játszd tovább szerepeidet.
Hazudj, csalj, hátha elismernek
érte.
Vagy légy igaz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.